حوزهی بازاریابی محتوا در طی سالهای اخیر تغییرات زیادی را شاهد بوده است اما همانطور که همهی ما میدانیم هیچ چیزی ثبات ندارد و همه چیز در حال تغییر است. بازاریابی محتوا هم با توجه به نیازهای روز و رشد تکنولوژی مدام در حال تغییر است. از این رو باید راهکارهای بازاریابی را رصد کرده و به روز نمایید. به نظر شما به این رصد و به روزرسانی چه میگویند؟ چه کسی در سازمان شما مسئول این کار است؟ در مقالهی امروز میخواهیم به بررسی دو مفهوم مهم در بازاریابی محتوا یعنی استراتژی محتوا و استراتژیست محتوا بپردازیم.
استراتژی محتوا چیست؟
برنامهای که برای تولید و انتشار محتوا دارید، استراتژی محتوا است. در واقع استراتژی محتوا، استراتژیهایی است که در راستای اهداف بازاریابی شما بوده و به تحقق این اهداف کمک میکند. این استراتژیها همواره باید به روز باشند. اگر شما بدون برنامه و فکر و در نظر گرفتن یک سری عوامل مهم، اقدام به تولید محتوایی کم ارزش کنید و در آخر هم آن را در سایتتان به اشتراک بگذارید، خواهید دید که هیچ ارزشی به سایت و کسب و کار شما اضافه نشده است، محتوایتان مورد استقبال قرار نگرفته است و این تلاش بدون فکر تنها وقت و هزینهتان را به هدر داده و تأثیری در ترافیک بیشتر و فروش بیشترتان نداشته است.
برای تعیین استراتژی محتوایی درست، قوی و هدفمند باید هدفتان را از تولید محتوا بدانید، مخاطبهایتان را بشناسید، در مورد کلمات کلیدی تحقیق کنید، موضوعهای محتوایتان را تعیین کنید، تقویم محتوایی برایشان داشته باشید و در آخر نحوهی درست به اشتراکگذاریشان را مشخص کنید. در ادامه تک تک این موارد را برایتان شرح میدهیم.

چرا و چگونه استراتژی محتوا مشخص کنیم؟
تعیین استراتژی محتوا باعث صرفهجویی در وقت و هزینهتان میشود. به کمک استراتژی محتوا میتوانید محتوایی هدفمند تولید کنید که به بهبود سئو و یکپارچگی محتواهایتان منجر میشود و رشد خوبی را در بازدید سایت یا فروشتان یا … به همراه خواهد داشت. ببینیم که چطور میتوان به یک استراتژی محتوا دست یافت.
تعیین هدف
قصد دارید آگاهی از برندتان را افزایش دهید؟ قصد دارید ترافیک سایتتان را بالا ببرید؟ هدفتان از بازاریابی محتوا چیست؟ اهداف خود را مشخص کنید زیرا هدف است که به تعیین استراتژیهای درست و دقیق کمک میکند، استراتژیهایی که بهترین شکل و در کمترین زمان شما را به هدفتان میرسانند.
تعیین پرسونای مخاطب
پرسونای مخاطب اطلاعاتی را شامل میشود که از مخاطبهای فرضی خود دارید و تولید محتوایتان را بر اساس شناخت این پرسونا انجام خواهید داد. در واقع با در نظر گرفتن موقعیت اجتماعی، شغلی، خانوادگی، شخصیتی و … مخاطبهای احتمالی خود به تعیین یک یا دو پرسونا میپردازید. حال که مخاطبها را شناختید میتوانید هدفمندتر قدم بردارید و محتوایی تولید کنید که مورد استقبال آنها قرار بگیرد.
جستجوی کلمات کلیدی
حال که هدف و مخاطب خود را مشخص کردید، وقت آن است که با استفاده از ابزارهای مختلفی مثل keyword planner به جستجوی کلمات کلیدی بپردازید. برای تولید محتوا باید بدانید که کلمات کلیدی مرتبط با کسب و کارتان چیست و بر اساس آنها دست به تولید محتوا بزنید.

مشخص کردن نوع محتوا
بارها صحبت کردهایم که محتوا تنها متنی نیست و تولید محتوای شما نباید تنها محدود به این نوع محتوا باشد. بعد از اینکه کلمات کلیدی و موضوع محتواهای خود را پیدا کردید، باید به این فکر کنید که از طریق کدام نوع محتوا میتوانید اقدام به بیان موضوع کنید و بهتر است همیشه از ترکیب انواع محتواها با هم بهره ببرید.
انتخاب پلتفرم مناسب
محتوایی که تولید میکنید باید در یکی از پلتفرمها در اختیار کاربران قرار بگیرد ولی کدام پلتفرم؟ انتخاب پلتفرم باید به درستی انجام شود تا نتیجه بگیرید. باید بدانید محتوای شما برای چه پلتفرمی تولید میشود و موضوع شما در کدام فضا مورد استقبال بیشتری قرار خواهد گرفت.
ترسیم تقویم محتوایی
برای به اشتراکگذاری محتواهایتان برنامهریزی کنید. حال که محتوایتان را تولید کرد و پلتفرم به اشتراکگذاری را مشخص کردید، در تقویم محتوایی خود اعلام کنید چه محتوایی، در چه زمانی و در کدام پلتفرم باید در دسترس مخاطبها قرار بگیرد.
استراتژیست محتوا چه کسی است؟
به فردی در سازمان که وظیفهی تعیین استراتژیهای محتوا و هماهنگی بین اعضای تیم محتوا را به عهده دارد، استراتژیست محتوا گفته میشود. استراتژیست محتوا باید توانایی لازم برای تولید انواع محتواها و روشهای انتشار آنها در پلتفرمهای مختلف را داشته باشد و به طور کل یک استراتژیست محتوا باید به هر آنچه در حوزهی تولید محتوا جای دارد اشراف کامل داشته باشد.
داشتن یک استراتژی محتوا و استراتژیست محتوا آن هم به شکل هدفمند برای رشد و موفقیت هر سازمان و کسب و کاری ضروری است. اگر شما هم قصد دارید که به بازاریابی محتوا برای کسب و کارتان بپردازید، حتماً به تعیین استراتژی فکر کنید و در این زمینه از افراد متخصص کمک بگیرید. این موضوع را فراموش نکنید که با توجه به تغییرات، استراتژیها هم باید تغییر کنند. در واقع استراتژیها زمانی به نفع شما عمل میکنند که مطابق با شرایط روز باشند.