طراحی وب سایت از جمله مواردی است که دقت بالایی را میطلبد و از اهمیت فراوانی برخوردار است. طراحی وب سایت خوب تجربه کاربری خوبی میسازد و کاربر را در سایت نگه میدارد.
وب سایت یکی از ابزارهای جذب و نگهداری مشتری است اما بعضی صاحبان کسب و کار به اشتباه تصور میکنند که وب سایت برای آنها است و هر طور که مایل باشند میتوانند آن را طراحی میکنند. این باور تا حدی درست است، وب سایت برای شما و کسب و کار شما است، اما شما این وب سایت را برای ارتباط با کاربر و مشتری راهاندازی میکنید. پس نقشی که کاربر در طراحی سایت ایفا میکند بسیار بیشتر از سلیقه شما است.
داشتن ظاهری زیبا جذاب است اما اصولی دیگری در طراحی سایت باید رعایت شود تا سایت شما کاربر پسند باشد. در این مقاله راجب اصولی که باید در طراحی وب سایت رعایت شود و دربارهی اشتباهاتی رایجی که در طراحی وب سایت رخ میدهد و باید از آنها دوری کرد صحبت میکنیم.
اشتباهاتی که نباید در طراحی وب سایت مرتکب شد
بعضی موارد در طراحی وب سایت آنقدر ساده و بدیهی به نظر میرسند که گاهی فراموش میشوند. با هم ببینیم اشتباهات رایجی را که در طراحی وب سایت رخ میدهد.
عدم سازگاری وب سایت با مرورگرهای مختلف
سایت خود را در مرورگرهای مختلف چک کنید و با استفاده از نرمافزارهای code validation ایرادهای کد نویسی را برطرف کنید تا سایت شما در همه مرورگرها قابل نمایش بدون هیچ مشکلی باشد و بازدیدکنندههای بیشتری جذب کنید. کاربران از مرورگرهای مختلفی برای جستجو در اینترنت استفاده میکنند، پس برای از دیت ندادن بازدیدکنندههای خود حتماً در مرورگرهای مختلف سایت خود را بررسی کنید.
عدم وجود باکس جستجو
جعبه جستجو از موارد پر کاربرد و مفید در هر سایتی است. هر سایتی منبعی از انبوهی اطلاعات است و وجود باکس جستجو به کاربر کمک میکند تا هر چه سریعتر و راحتتر به مطلب مورد نظرش دسترسی پیدا کند. جستجو میان انبوهی از مطالب آن هم زمانی که دستهبندیها خیلی روشن نباشد، کاری بسیار وقتگیر و خسته کننده است و از حوصله کاربر به ویژه کاربر دنیای شلوغ امروز خارج است. پس با استفاده از جعبه جستجو تجربه بهتری برای کاربر رقم بزنید و بازدید سایت خود را بالا ببرید.
ریسپانسیو نبودن سایت
همانطور که بارها گفته شده است و شنیدهاید، بسیاری از کاربران اینترنت از طریق موبایل اقدام به جستجو در اینترنت میکنند. پس اگر سایت شما موبایل فرندلی نباشد، دور از انتظار نیست که هر روز کاربران بیشتری را از دست دهید و به مرور زمان از خاطر کاربران حذف شوید.
با استفاده از ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس میتوانید کاربران خود را تحلیل کنید و ببینید از طریق چه دستگاهی با سایت شما ارتباط میگیرند، از صفحه نمایشهای چند پیکسلی استفاده میکنند و با توجه به این اطلاعات سایت خود را بهینه کنید.
کند بودن سایت
سرعت بالای سایت یکی از گزینههای مورد علاقه کاربر است. سرعت پایین سایت نرخ پرش (لینک به: مفهوم نرخ خروج و ۶ راهکار کاهش بانس ریت یا نرخ پرش) شما را بالا میبرد. نرخ پرش بالا امتیاز وب سایت شما را در گوگل پایین میآورد و شما را از لیست صفحه اول گوگل حذف میکند. بهترین زمان برای بارگذاری سایتی یک تا سه ثانیه است در غیر اینصورت کاربر منتظر نمیماند و صفحه شما را ترک میکند.
فونتهای متعدد و ناخوانا
استفاده از دو یا سه فونت متفاوت برای دوری از یکنواختی ایرادی ندارد هر چند که یکپارچگی به صفحه زیبایی بیشتری میدهد. اما استفاده از فونتهای بیش از حد هم جلوه بصری سایت را از بین میبرد هم حواس کاربر را پرت میکند و او را سردرگم میکند. همینطور استفاده از فونتهای ریز و ناخوانا با حروف چسبیده و … چشم کاربر را خسته میکند و او را از انتخاب سایت شما پشیمان میکند.
عدم استفاده از دستهبندیها یا استفاده بیش از حد از آنها
در بین انبوهی از اطلاعات روی سایت کاربر با توجه به دستهبندیها و عنوانگذاریهای درست میتواند راحت به مطلب مورد نظرش دست پیدا کند. پس استفاده از عنوانهای جذاب و مناسب و دستهبندی و زیر دستهبندیهای درست تجربه خوبی برای کاربر در پی دارد. اما استفاده بیش از حد از این زیر دستهبندیها کاربر را گیج و خسته میکند.
خطای 404
خطای 404 از آن دسته خطاهایی است که کاربر به محض مواجه با آن صفحه را میبندد و سراغ سایت دیگری میرود. این خطا ترافیک شما را به صفر میرساند چرا که کاربر وقت و حوصله چک کردن دوباره و دوبارهی وب سایت را ندارد و اگر یک بار با این خطا روبرو شود، قید ارتباط با آن سایت را میزند. پس سعی کنید همیشه در طراحی صفحات سایت خود دقت لازم را به خرج دهید تا در آپلود آنها همچنین مشکلی پیش نیاید.
استفاده از آگهیهای آزاردهنده
سعی کنید در سایت خود از تبلیغات همسان و لینکهای مرتبط استفاده کنید تا کاربر را به درستی هدایت کنید و مزاحم کاربر نباشید. برخی از تبلیغات مانع و مزاحم دسترسی کاربر به اطلاعات مورد نظر و گردش در سایت هستند و این نوع از تبلیغات کاربر را کلافه میکند و از سایت شما فراری میدهد.
مطالب طولانی که قابلیت اسکن سریع ندارند
بهتر است از عنوان و هدرهای مناسب برای محتوای خود استفاده کنید تا کاربر راحتتر به دادههایی که به دنبالش است برسد و از استفاده از متنهای طولانی برای هر تیتر اجتناب کنید. زیرا مطالب طولانی امکان اسکن را از کاربر میگیرد و کاربر نمیتواند راحت و سریع مطلب خود را پیدا کند.
تمام موارد گفته شده تنها نمونههای رایج اشتباهات در طراحی وب سایت هستند که دوری از آنها و رعایت نکات گفته شده بازدید سایت شما و در نتیجه رتبه سایت شما را افزایش میدهد.