طراحي سايت جدا از مبحث فني و عملكرد مطلوب آن، بايستي گرافيك و تركيب رنگي متناسب با محتواي آن داشته باشد؛ در واقع آنچه ظاهر و انتخاب رنگ در طراحی سایت را تعيين ميكند، موضوع آن است.
بهطور مثال سايتي كه به موضوع گردشگري ميپردازد، از نظر طرح گرافيت و رنگبندي با يك سايت خبري كاملا متفاوت است؛ چرا كه هركدام مخاطبان خاص خود را دارا ميباشند؛ لذا بايستي با درك كامل موضوع سايت و شناخت مخاطبان آن، تركيب رنگي بهنحوي انتخاب شود كه جذابيت بالايي داشته باشد.
اهميت انتخاب رنگ مناسب براي سايت
انتخاب تركيب رنگي مناسب در طراحي سايت، تأثيرگذاري بالايي بر احساسات مخاطبان دارد؛ براي مثال مخاطبي كه گرافيك و رنگ بندي سايت شما را بپسندد، به احتمال بيشتري با محتويات آن درگير خواهد شد.
يك نكته مهم در انتخاب درست تركيب رنگي سايت اين است كه بر نحوه خوانده شدن اطلاعات سايت شما توسط مخاطبان تأثير به سزايي خواهد داشت.
حفظ تعادل نيز در انتخاب تركيب رنگي بسيار اهميت دارد؛ لذا رنگهای خیلی پر رنگ یا کم رنگ در طراحي سايت به كار نبريد؛ زيرا هر دو حالت مخاطب را آزار ميدهد.
طرح گرافيكي و رنگ بندي زيباي سايت بر عملكرد آن و مطرح كردن برند تجاري تأثيرگذار خواهد بود؛ براي مثال ميتوان با توجه به ظاهر سايتهاي معتبري چون اپل ( سياه و سفيد )، كوكاكولا ( قرمز ) و … ميزان سرمايه گذاري گسترده براي برند سازي بر اساس گرافيك و رنگ بندي خاص بكار گرفته شده را به خوبي متوجه شد.
به طوركلي 4 نوع رنگ بندي در طراحي سايت مورد استفاده قرار ميگيرد كه به شرح زير ميباشند:
- آنالوگ
- تك رنگ يا منوكروماتيك
- مكمل
- سه گانه
شخصيت شناسي رنگها
همانطور كه پيشتر به آن اشاره شد، انتخاب رنگ در طراحی سایت بايستي متناسب با موضوع و البته مرتبط با مخاطبان خاص آن باشد. در ادامه به بررسي معناي رنگهاي مختلف بر اساس شخصيت شناسي خاص آن ها خواهيم پرداخت:
قرمز (هيجان، اضطراب، انرژي يا احساسات شديد)
گروه صورتی (پاكي، حس عاشقي يا جذابيت)
گروه نارنجی (خلاقيت، صميميت و شوق)
گروه بنفش ( رنگ سلطنتي به معناي ثروت و موفقیت)
گروه آبی (امنیت، آرامش و اعتماد)
گروه سبز (ثروت، طبیعت و آرامش)
گروه زرد (خوشبینی و جوانی)
گروه خاکستری (به معناي آرامش، بی طرفي، سادگی و عقلانيت)
گروه مشکی (كامل و لوکس بودن، و قدرت)
انتخاب رنگهاي اصلی سایت
انتخاب متناسب رنگهاي اصلی، آن هم متناسب با نياز سايت، ممکن است محدودیتهای خاصي داشته باشد. ميتوان گفت كه برخی شرکتها و برندهاي تجاري، یک رنگ سازمانی اصلی دارند که بايستي بهعنوان رنگ اصلي سايت مورد استفاده قرار بگيرد.
همچنين اين امكان وجود دارد كه در حوزه کسب و کار مخاطب، رنگ خاصي مفهوم مدنظر را به شكل بهتري انتقال دهد؛ به طور مثال استفاده از رنگ آبي در طراحي سایت شرکتهاي هواپیمایی، بسيار مهم است.
با اين حال در ديگر موارد (در صورت موجود نبودن رنگ مشخص) انجام بررسيهاي بيشتر الزامي است. منابعي كه ميتوان از آنها براي انجام اين بررسيها استفاده كرد به شرح زير ميباشند:
- تجزيه و تحليل سایتهاي رقبای داخلی و خارجی
- طرح پرسشنامه جهت جلب نظر مدیران شركت يا سازمان
- استفاده از رنگهای متفات در طراحي و كسب بازخوردها به نسبت آن
- تحليل سایتهای معتبري مانند پینترست، جهت آگاهي از ایدههای طراحان گرافیک ديگر
- انتخاب علمی رنگ با مطالعهی كتاب هاي روانشناسی
انتخاب درست تركيب رنگ جانبی متناسب با رنگ اصلی
پس از انتخاب رنگ اصلي در طراحي سايت، نوبت به رنگهاي جانبي ميرسد؛ به اين جهت مي توان از نرم افزارهاي آنلاين كه طبق رياضيات و اصول روان شناختي كار ميكنند، استفاده كرد.
جهت بكارگيري هريك از نرم افزارهاي ذكر شده، شيوههاي عملكرد و انتخاب رنگ مكمل، بايستي زمان زيادي صرف كرد. از جمله مهمترين نرم افزارهاي آنلاين انتخاب تركيب رنگي مكمل ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
Coolors
ColorExplorer
Paletton
colorspire
COLOURLovers
Adobe Kuler
رنگ سايت چه تأثيري بر سئوي آن دارد؟
اگرچه انتخاب رنگ در طراحی سایت به شكل مستقيم بر روی سئو آن تأثيري ندارد؛ اما ميتوان گفت با تأثيرگذاري بر سطح تجربه كاربري، اين امكان وجود دارد سئو سایت را به نحوي مثبت تغییر دهد.
ميتوان اين تأثير را به اين صورت توضيح داد كه گوگل با كمك Chrome User Experience واکنش کاربران به هنگام بازديد از سایتها را تجزيه و تحليل مي كند؛ در نتيجه اگر ارتباط خوبي ميان سايت و كاربران ايجاد نشود، سطح تجربه كاربري به نسبت سايتهاي رقيب كاهش يافته و به اين ترتيب رتبه سئوي سايت نيز كم ميشود.
به مرور زمان، تأثير سطح تجربهی کاربری بر رتبه سئو افزايش مييابد؛ لذا بايستي زمان و دقت بالايي صرف شود تا حداكثر تعامل ميان كاربران و سايت ايجاد شود.
سخن آخر
تعامل كاربران با سايت شما تا حدود زيادي به جلوه آن بستگي دارد؛ يعني طرح گرافيك و انتخاب رنگ در طراحی سایت شما به كار برده ميشود، نقش مهمي در جذابيت و موفقيت آن خواهد داشت.
انتخاب تركيب رنگي در طراحي سايت ميبايست بر اساس موضوع سايت و البته مخاطبان خاص شما باشد. سن مخاطبان، علايق و سليقه آن ها بر اساس شخصيتشناسي رنگها، از مواردي مهم در اين انتخاب به شمار ميرود.