در مقالهی اهداف آگاهی از برند و کاربردهای مختلف آن با هم خواندیم که یکی از عوامل مهم و اثرگذار در موفقیت کسب و کارها ایجاد آگاهی از برند است. بررسی میران آگاهی از برند کار نسبتاً پیچیدهای است. از آنجایی که این مبحث بسیار مهم است و باید مورد بررسی قرار بگیرد، در این مقاله یاد میگیریم که چطور میتوان میزان آگاهی از برند را اندازهگیری کرد. برای بررسی میزان آگاهی از برند باید شاخصهای درستی تعیین کنید تا بتوانید به نتایج درستی هم دست پیدا کنید. حال ببینیم شاخصهای اندازهگیری آگاهی از برند چه هستند:
ایمپرشن
ایمپرشن (impression) سادهترین و ابتداییترین شاخص است و نشان میدهد که تبلیغات و کمپین شما چند بار به نمایش گذاشته شده است. در واقع ایمپرشن به شما نمیگوید که چند نفر جذب محتوای شما شده یا آن را تماشا کردهاند بلکه به شما میگوید که تبلیغ شما چند بار دیده شده است. ممکن است مخاطبی دو بار، سه بار یا بیشتر به تماشای تبلیغ شما بنشیند. با توجه به ایمپرشن میتوانید میزان اثرگذاری و تعامل مخاطب با محتوای خود را اندازه بگیرید و همینطور با بررسی ترافیک سایت و دیگر فضاهای اجتماعی و تعداد کلیکها متوجه شوید مخاطبها بیشتر از چه طریقی با کمپین شما ارتباط گرفتهاند.
معمولاً هر کانال تبلیغاتی ابزارهای خاص خود را برای بررسی این شاخص به شما ارائه میکند.

اندازهگیری آگاهی از برند با ترافیک وب سایت
ترافیک وب سایت به شما میگوید، چه میزان بازدید از سایت شما صورت گرفته است. ترافیک سایت لزوماً از تایپ اسم سایت نیست، بلکه این ترافیک میتواند از راههای مختلفی مثل تبلیغات، شبکههای اجتماعی یا … به وب سایت شما سرازیر شده باشد.
حال تصور کنید ترافیک وب سایتتان بعد از اجرا کردن کمپین تبلیغاتی آگاهی از برندتان به میزان قابل توجهی افزایش یابد. این موضوع بیانگر این است که کمپین شما موفق عمل کرده است. شما حتی میتوانید منبع ترافیک سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که بازدیدهای سایت شما از طریق چه منبعی رقم خورده است.
در واقع ترافیک سایت نشان میدهد که مخاطبها علاوه بر اینکه از وجود شما آگاه هستند، تمایل دارند بیشتر با شما و کسب و کارتان آشنا شوند. یکی از ابزارهای مهم و محبوبی که برای اندازهگیری این معیار میتوانید از آن استفاده کنید، گوگل آنالیتیکس است.
تعامل (engagement) کاربران در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی شبکههای مفید و قدرتمندی برای ارتباط با مخاطب و سنجش عملکرد یک کسب وکار هستند. این شبکهها امکانات زیادی را برای بررسی شاخصهای مختلفی از جمله تعامل کاربران برای شما فراهم میکنند.
زمانی که کمپین آگاهی از برند خود را به اجرا درمیآورید، بررسی شاخصهایی که مربوط به شبکههای اجتماعی هستند کمک زیادی به شما در ارزیابی آگاهی از برند میکنند. این شاخصها عبارتند از:
- تعداد لایکها
- تعداد به اشتراکگذاریها
- تعداد کامنتها
- تعداد کلیلکها
- تعداد فالوها
- تعداد منشنها
- میزان دسترسی (reach)
- میزان اثرگذاری (impression)
- هشتگها
این شاخصها به شما نشان میدهد که نظر مردم دربارهی برند شما چیست، افراد شناخت درستی از ویژگیهای محصول و خدمات شما دارند یا نه، چه عواملی به افزایش آگاهی برند شما کمک کرده است (هشتگها؟ اینفلوئنسر مارکتینگ؟ …) و بسیاری اطلاعات مفید دیگر که به شما در بررسی و اندازهگیری آگاهی از برند کمک میکند.
برای اندازهگیری این شاخصها هم همانطور که در قسمت ایمپرشن اشاره کردیم، باید از ابزارهای خاص هر شبکه استفاده کرد.

عبارتهای جستجو شده
برای اینکه کمپینی برای افزایش آگاهی از برند خود در پلتفرمهایی مثل گوگل راهاندازی کنید، باید بدانید که کسب و کار شما بر اساس چه کلمههای کلیدیای جستجو میشود. این اطلاعات به شما میگوید که چند نفر با برند شما آشنا هستند و بر اساس نام برندتان به جستجوی شما میپردازند. با بررسی کلمههای کلیدی متوجه خواهید شد که در میان رقبایتان چقدر محبوبیت دارید و شانس شما برای ارتباط با مخاطب در سرچ عبارتهای مختلف چقدر است.
ابزارهای زیادی برای اندازهگیری آگاهی از برند و البته این شاخص وجود دارد مثل گوگل ترندز، کیورد پلنر و … .
بازخورد مشتریها
از آنجایی که مشتری است که به فعالیتها و انتخابهای کسب و کارها جهت میدهد، این معیار را میتوان از مهمترین معیارها برای اندازهگیری آگاهی از برند دانست. اطلاعات به دست آمده از بازخورد مشتریها به شما کمک میکند تا به شناخت بهتری از مخاطب دست پیدا کنید. دادههای مورد نیاز در این معیار را میتوانید از طریق پرسشنامههای آنلاین و حضوری و … به دست آورید.
نکتهی آخری که باید به آن اشاره شود، این است که برای انتخاب شاخصهای درست جهت اندازهگیری میزان آگاهی از برند باید اول هدف خود از کمپین آگاهی از برند را مشخص کنید. سپس میتوانید با توجه به هدف مد نظرتان ببینید که کمپین شما چطور عمل کرده و موفق بوده است یا خیر.