با توجه به گسترش دنیای دیجیتال، تبلیغات آنلاین از پر کاربردترین نوع تبلیغات امروزی هستند. بسیاری از کسب و کارها از کمپینهای تبلیغاتی آنلاین برای ارتباط با مشتریها و معرفی خود به آنها استفاده میکنند. امروز به بررسی انواع تبلیغات آنلاین میپردازیم و از معایب و مزایای آنها برایتان میگوییم.
انواع تبلیغات آنلاین
تبلیغات آنلاین روشهای متفاوتی دارد و هر کدام از آنها آن معایب و مزایای خاص خود را دارند که در طول زمان بهبود پیدا کردهاند. کسب و کارها با توجه به هدف و بودجهی خود از روشهای زیر استفاده میکنند.
تبلیغات نمایشی یا تبلیغات به ازای نمایش
تبلیغات نمایشی یک از قدیمیترین روشهای تبلیغات آنلاین است که در آن به ازای هر 1000 بازدید بودجهای در نظر گرفته میشود. در این نوع از تبلیغ، تبلیغ دهنده تنها در صورتی هزینه پرداخت میکند که بازدیدی توسط کاربر صورت گیرد و آن هم 1000 بازدید.
محاسبهی این تبلیغات از تقسیم کل هزینه تبلیغ به تعداد کل نمایشها به دست میآید و عدد به دست آمده در 1000 ضرب میشود. عدد نهایی در بررسی هزینههای کمپین تبلیغاتی و نرخ بازگشت سرمایه مؤثر است و این موضوع از مزیتهای این روش است. از دیگر مزایای تبلیغات نمایشی میتوان به داشتن مخاطب عام بسیار در اینترنت و افزایش آگاهی از برند اشاره کرد.
تبلیغات نمایشی معایبی هم دارند که یکی از آنها به صرفه نبودن آن است چرا که به دلیل بازدید زیادی که قرار است داشته باشند، به فضای زیادی از وب سایتها نیاز دارند و همین موضوع باعث افزایش هزینه و زمان رسیدن به نتیجه میشود. همچنین نرخ کلیک در این نوع از تبیلغ اهمیت چندانی ندارد زیرا معیار تعداد نمایش است.
تبلیغات کلیکی
يكي از انواع تبلیغات آنلاین تبليغات كليكي است. تبلیغات کلیکی هم مثل تبلیغات نمایشی روشی قدیمی است که در آن به ازای هر کلیکی که صورت میگیرد، از هزینه شما کم میشود. معیار در این نوع تبلیغ بر خلاف تبلیغات نمایشی نرخ کلیک است. نرخ بالای بازگشت سرمایه و پارامترهای بسیاری که ارزیابی این نوع تبلیغ را دقیقتر و راحتتر میکنند از مزیتهای این روش است.
در تبلیغات کلیکی همانطور که گفتیم کلیک معیار است و احتمال اینکه کلیک به عملی برای مثال فروش منجر نشود زیاد است. همچنین احتمال وجود کلیکهای تقلبی و جعلی این روش بالا است و اینها از معایب تبلیغات کلیکی هستند. اما هر قدر میزان کلیکها بیشتر باشد، احتمال فروش هم بیشتر است.
اگر در تبلیغات کلیکی با ارائهی یک محتوای جذاب و معرفی لینک به عنوان کال تو اکشن، مخاطب را به کلیک تشویق میکنید، فراموش نکنید لینک پیش از به اشتراکگذاری باید از طریق سرویسهای کوتاه کننده لینک بهینه و کوتاه شود.
تبلیغات CPA
کاربرد تبلیغات CPA (Cost per action) بیشتر در افیلیت مارکتینگ یا بازاریابی همکاری در فروش است. در این روش در صورتی هزینه از شما کم میشود که عملی مثل خرید، ثبت نام و … صورت پذیرد. از مزایای تبلیغات CPA این است که مخاطبهای هدف در این روش بیشتر هستند و ریسک کمتری دارد چرا که تبلیغ دهنده تنها در صورتی هزینه پرداخت میکند که کاربر عملی را انجام دهد.
تبلیغات به ازای سرنخ فروش
تبلیغات به ازای سرنخ فروش یا CPL نوعی از تبلیغات CPA به حساب میآیند. میتوان گفت در تبلیغ CPL، کاربر تبلیغ را میبیند، روی آن کلیک میکند و در نهایت عملی را انجام میدهد و در نتیجه لیدی هدفمند برای فروش ایجاد میشود. از مزایا و معایت این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مزایا: در تبلیغات CPL از آن جهت که معیار تعداد کاربرانی است که از طریق تبلیغ جذب شدهاند و سرنخی تولید کردهاند، مخاطبین هدف بیشتری پیدا میشود و ریسک آن نسبت به تبلیغات کلیکی و نمایشی کمتر است.
معایب: درآمد به دست آمده از این روش تبلیغاتی به نسبت دیگر روشها کمتر است و زمان و هزینهی زیادی را میطلبد.
تبلیغات CPO
CPO مخفف Cost per order است و این نوع تبلیغ هم جزوی از تبلیغات CPA است. در این تبلیغ، تبلیغ دهنده به ازای هر خریدی که کاربر انجام میدهد، پورسانتی دریافت میکند و این بار معیار سفارش است یعنی به ازای هر سفارش هزینه پرداخت میشود. بازخورد این روش از طریق تقسیم هزینهی کل به کل اکشنها محاسبه میشود.
از مزیتهای این روش میتوان به درصد پایین کلاهبرداری و قطعی بودن اندازهگیری موفقیت کمپینها اشاره کرد. و از معایب آن، هزینهی نسبتاً بالا نسبت به دیگر روشها است. ضمن اینکه تبدیل کلیکها به سفارش روند سختی است.
تبلیغات CPS (Cost per sale)
این نوع از تبلیغ مثل دو مدل قبلی از انواع تبلیغات CPA است و در آن تبلیغ دهنده به ازای هر تبدیلی که صورت میگیرد و به فروش میرسد، هزینه پرداخت میکند. نحوهی محاسبهی آن از تقسیم هزینه تبلیغ به تعداد فروش به دست میآید. این مدل تبلیغ ریسکپذیری کمتری دارد به دلیل اینکه تا کاربر خریدی نکند، هزینهای کم نمیشود. همچنین نرخ تبدیل بالایی هم دارد. اما هزینهی تبلیغات CPS بالا است، اجرای آن سخت است و امکان تقلب هم در آن وجود دارد.
تبلیغات CPI
هدف از این تبلیغ نصب نرمافزار است و در تبلیغات CPI به ازای هر نصب اپلیکیشن هزینه دریافت میشود. این روش تبلیغاتی برای بازاریابهای اپ مناسب است و ترافیک با کیفیتتری از نصب اپلیکیشنها میتوان داشت. تولید سرنخ فروش هم از مزایای آن است. همچنین میتوان از طریق پلتفرمهای آنالیر موبایل مارکتینگ آنها را محاسبه و ارزیابی کرد. برای نمایش این تبلیغات نیازی به کلیک کردن یا انجام عمل خاصی نیست. هزینههای بالاتر و درآمد پایینتر نسبت به دیگر روشها از معایب تبلیغات CPI است. و رسیدن به معیاری که در این تبلیغ هدف است یعنی نصب بسیار سخت است.