این روزها شبکههای اجتماعی گوناگونی در دسترس ماست که در کنار گسترده کردن ارتباطات ما در سراسر کره زمین، به پلتفورمهای جذاب و پرمخاطبی برای تبلیغات تبدیل شدهاند. تبلیغات در شبکههای اجتماعی شاید قبلاً به انتشار چند پست ساده محدود میشد، اما در حال حاضر شیوههای بازیابی جدیدی روی کار آمده که با کمک آنها میتوان به بهترین شکل و در سریعترین حالت ممکن برندسازی کرد.
اگر محصول یا خدماتی برای ارائه دارید و میخواهید کسب و کار خود را در جامعه معرفی کنید و سطح درآمد خود را بالا ببرید، باید نگاه ویژهای به تبلیغات در این شبکهها داشته باشید. با ما در این مقاله همراه باشید تا اهداف تبلیغات در شبکههای اجتماعی و مزایای آن را بررسی کنیم؛ به این ترتیب اهمیت این موضوع را بیش از پیش برایتان محرز و قابل درک خواهیم کرد.
اهداف تبلیغات در شبکههای اجتماعی
این روزها انواع مختلفی از شبکههای اجتماعی توسعه پیدا کردهاند که با در اختیار داشتن گوشی هوشمند و اینترنت به راحتی در دسترس هستند. بنابراین میتوانند به عنوان ابزاری قدرتمند برای تبلیغات و بازاریابی مورد استفاده قرار بگیرند. البته برای قدم گذاشتن در این مسیر اول از همه بایستی هدف خود را مشخص کنید تا ببنید تبلیغات در کدام شبکه به شما کمک بیشتری خواهد کرد. به طورکلی اهداف اصلی در انتخاب شبکههای اجتماعی برای تبلیغات به شرح زیر هستند:
آگاهی از برند
طبق میانگین هر کاربر شبکههای اجتماعی به ویژه اینستاگرام، دست کم دو ساعت در فضای مجازی وقت میگذارد. از این رو میتوانید برای آگاهی از برند از این شبکه ها استفاده کنید.
بالا بردن ترافیک ورودی سایت و کمک به سئو
طبق آمار میتوان گفت از هر 5 بازاریاب 3 نفر از شبکههای اجتماعی برای نشر محتوا و تبلیغات استفاده میکنند. به این ترتیب با هدف گذاری بلندمدت و ساخت بک لینک میتوانید کاربران را از شبکههای اجتماعی به سایت خود هدایت کنید و به این ترتیب بازدید سایت خود را افزایش دهید.
جذب مشتریان بالقوه یا لیدها
جذب چنین مشتریانی مستلزم اجرای دقیق و درست فرآیند فروش است؛ درواقع شما بایستی با ایجاد احساس نیاز در مخاطبان آنها را به مشتریانی بالقوه تبدیل کنید. ثبت نام، دانلود محتواهای پولی و ترغیب کاربران به مشارکت و فعالیت، از جمله اقداماتی است که میتوانید از آنها برای جذب مشتریانی با قصد خرید استفاده کنید.
متمایز شدن از رقبا
کسب و کارهای مختلف برای اینکه به کاربران ثبات کنند با رقبایشان متفاوت هستند، از تبلیغات هوشمندانهای استفاده میکنند. یعنی به جای اینکه به فرض مثال از خصوصیات محصولات خود بگویند، از تعهدات و ضمانتهای کیفیت محصولات خود صحبت میکنند و به این ترتیب تلاش میکنند تا اعتماد مخاطبان را بدست آورند.
معرفی محصول
یکی از مهمترین اهداف برای تبلیغات در شبکههای اجتماعی، معرفی هر چه بهتر محصولات است. در این فرآیند اعتمادسازی نقش قابل توجهی دارد.
برندسازی
تبلیغات خلاقانه، مداوم و مستمر در شبکههای اجتماعی در کنار معرفی محصولات یا ویژگیهای جدید کمک میکند تا برند شما در ذهن مخاطبان نقش ببندد.
ایجاد نیاز یا رغبت به خرید محصولات در مخاطبان
ایجاد انگیزه یا بهتر بگوییم نیاز در مخاطبان، عامل اصلی در افزایش فروش محصولات شما خواهد بود. امروزه برندهای مطرح بسیاری با ایجاد محصولات جدید سعی در ایجاد احساس نیاز در مخاطبان دارند. برای مثال برندهای پوشاک هر فصل از سال کالکشن جدیدی از محصولات خود را طراحی کرده و در شبکههای اجتماعی خصوصاً اینستاگرام در معرض دید مخاطبان قرار میدهند.
بالا بردن نرخ تعامل کاربران
مهمترین هدف دیجیتال مارکتینگ که سوشال مدیا جز لاینفک آن محسوب میشود، افزایش نرخ تعامل با کاربران است. هرچه نرخ تعامل بیشتر شود، وفاداری مشتریان به برند شما افزایش پیدا میکند و احتمال بیشتری وجود دارد تا محصولات شما را به دیگران معرفی کنند.
افزایش آمار فروش
هر کسب و کاری در تلاش است که با استفاده از روشهای نوین تبلیغات آمار فروش محصولات خود را بالا ببرد. بسته به نوع محصول و زمان یا فصل اوج فروش بایستی روش خاص و زمانبندی مناسب برای فروش محصولات در نظر گرفته شود. برای مثال اوج فروش محصولات گرمایشی به تبع در فصل زمستان است.
مزایای تبلیغات در شبکههای اجتماعی
اینستاگرام، یوتیوب، فیسبوک، توییتر، لینکدین و … از جمله شبکههای اجتماعی هستند که تاکنون توانستهاند در کنار گسترده کردن ارتباطات، به بستری جذاب و البته پرمخاطب برای تبلیغات انواع کسب و کارها تبدیل شوند.
از میان همه این شبکهها، اینستاگرام در راستای آگاهی از برند و تبلیغات مؤثرتر از سایرین عمل کرده است. البته در دسترس بودن و محبوبیت آن در جوامع هم به موفقیت اینستاگرام کمک کرده است؛ به طوری که هر کسب و کاری با تولید محتوای باکیفیت و خلاقانه و رعایت اصول و قواعد این شبکه، قدم به قدم در راستای برندسازی و جذب مشتری گام برمی دارد.
به طورکلی تبلیغات در دو دسته آفلاین و آنلاین قرار میگیرند. تبلیغات آنلاین که سوشال مدیا بخش اصلی آن است، بسیار گسترده است و مزایایی دارد که موجب شده کسب و کارها بیشتر به این سمت و سو سوق داده شوند.
- گستردگی زیاد مخاطبان و دسترسی راحت به مخاطبان خاص
- تبلیغات راحت محصولات و خدمات
- بستری جذاب برای دریافت اطلاعات مشتریان
- قابلیت سنجش و ارزیابی عملکرد در تبلیغات سوشال مدیا
- هدف قرار دادن گروه خاصی از مخاطبان و تبدیل آنها به مشتریان بالقوه
- در دسترس و مقرون به صرفه
- قابلیت آنالیز و بررسی تبلیغات در لحظه
در این مقاله اهداف تبلیغات در شبکههای اجتماعی و مزایای آن را بررسی کردیم. شایان ذکر است که برندهای موفق با مدنظر قرار دادن چندین هدف سعی دارند تا از همه ظرفیت شبکههای اجتماعی برای آگاهی از برند خود استفاده کنند. در پایان بایستی یادآور شویم که موفقیت در تبلیغات سوشال مدیا تا حدود زیادی وابسته به تولید محتوای شماست؛ از این رو سعی کنید نکات زیر را در این زمینه رعایت کنید تا ضمن تمایز با رقبا، نرخ تعامل خود را با کاربران افزایش دهید:
- انتخاب شیوه بیان متناسب با مخاطبان هر شبکه اجتماعی
- استفاده از عناصر گرافیکی سفارشی سازی شده
- تولید محتوای یونیک، خلاقانه و باکیفیت
- انتقال ساده مفاهیم
- طراحی لندینگ پیج های اختصاصی در سایت
- اختصاص جوایز و خدمات ویژه برای کاربران وفادار
- اختصاص تبلیغات جداگانه برای هدف قرار دادن مخاطبان قبلی و جذب مخاطان جدید
توجه داشته باشید که نکات فوق کلی هستند و هر شبکه اجتماعی از اینستاگرام گرفته تا یوتیوب قاعده و قوانین خاص خود را برای تولید محتوا و افزایش تعامل کاربری دارند.