همانطور که متوجه هستید با وجود تمام شباهتها نه جامعهی امروز شبیه به جامعهی دیروز است، نه مخاطب امروز شبیه به مخاطب دیروز. در نتیجه روشهای تبلیغاتی گذشته دیگر پاسخگو نیستند و باید ایدهای متفاوت و خلاق برای تبلیغات در نظر گرفت.
با توجه به این موضوع میتوان گفت که ایدههای خلاق وجه تمایز شما نسبت به رقبایتان و دلیل موفقیت کسب و کارتان خواهند بود. اگر به دنبال افزایش شناخت برند خود و محبوب شدن آن هستید، باید تمام عناصر هویت بصری همچون لوگو، کارت ویزیت، بستهبندی محصولات، تبلیغات محیطی و … را در نظر گرفته و به کار ببرید. در این مطلب از ترافیک مدیا قصد داریم از چگونگی تبلیغات موفق و ایده پردازی تبلیغات صحبت کنیم.
چرا ایده پردازی تبلیغات اهمیت دارد؟
تنها عاملی که میتواند به رشد فروش و محبوبیت برند شما منجر شود، تبلیغات و بازاریابی است که با ایدهای متفاوت، خاص و جذاب صورت گرفته باشد. در حقیقت تبلیغات برنامهای است منظم و اصولی که سعی دارد تا با اثرگذاری بر مخاطب، او را به خرید کالا یا خدمات ترغیب کرده و از مخاطب مشتری بسازد.
برای داشتن چنین تبلیغاتی ابتدا باید مخاطب خود را به خوبی بشناسید چرا که تنها هدف تبلیغ جذب مخاطب است. در نتیجه فرقی نمیکند کسب و کاری کوچک باشید یا بزرگ، شما برای ایجاد مخاطب و مشتری باید دست به تبلیغ بزنید و تبلیغی غوغا خواهد کرد که ایدهای خلاق در پشت خود داشته باشد. ایدههایی که در پشت عکسها و ویدئوهای تبلیغاتی نهفتهاند را میتوان روح آنها دانست.
به کمک تبلیغات ایده پردازی شده از هزینههای اضافی و بی هدف جلوگیری شده و در عوض بودجهی شما صرف تبلیغات هدفمند و خلاقانه خواهد شد. به عبارتی نیازی نیست که با تبلیغات بسیار به چشم مخاطب بیایید، بلکه تنها با یک ایدهی منحصر به فرد و تبلیغی درست میتوانید در ذهن مخاطب ماندگار شوید.
با به کارگیری ایده پردازی تبلیغات میتوانید مسیری مؤثر را در کوتاهترین زمان سپری کنید. برای داشتن ایدههایی متفاوت بهترین روش طوفان فکری است. نتیجهی این روش استوری بردی خلاق است که میتوانید آن را در طراحیهای گرافیکی خود، عکسها و ویدئوها پیاده کنید.
حال که با اهمیت ایده پردازی تبلیغات آشنا شدیم، وقت آن است که به سراغ نقش عکسها و گرافیکهای بصری در آن بپردازیم.
عکسها و گرافیکها برگ برنده در ایده پردازی تبلیغات
همانطور که همهی ما واقف هستیم، مخاطبهای امروزی محتواهای بصری را به هر نوع محتوای دیگری ترجیح میدهند. در واقع این نوع از محتواها ارتباط بیشتری با مخاطب ایجاد کرده و مؤثرتر هستند. هر قدر در تولید این محتواها به روزتر، خلاقتر و حرفهایتر باشید، تبلیغات بهتر و مؤثرتری را تجربه خواهید کرد.
این موضوع به ویژه در کسب و کارهای آنلاین اهمیت بیشتری هم دارد. تصاویر این پتانسیل را دارند که شما را در ذهن مخاطبها حک کنند. پس در ایده پردازی خلاق تولید عکس و دیگر شاخههای گرافیکی میتواند نقش مؤثری در دیده شدن برند شما و ماندگاری آن ایفا کند. افزایش فروش، محبوبیت، انتقال پیام واضحتر و سریعتر و … از دیگر تأثیرات گرافیکهای بصری بر تبلیغات است.
ویژگی ایدههای موفق تبلیغاتی
با هم دیدیم که هدف اصلی ایده پردازی تبلیغات ماندگاری در ذهن مخاطب است. اما به واقع آیا همهی ایدهها به نتیجه دلخواه میرسند و باعث دیده شدن برند و ماندگاری آن میشوند؟ خیر، اینگونه نیست. به همین دلیل در زیر از ویژگیهای یک ایدهی تبلیغاتی موفق با هم میخوانیم تا بببینیم کدام یک از ایدهها عملی و موفقیت آمیز خواهند بود و کدام یک را باید به کناری گذاشت. یک ایدهی تبلیغاتی موفق:
نیاز مخاطب را هدف قرار میدهد
به خاطر داشته باشید که محصول و خدماتی که ارائه میکنید باید پاسخی به نیاز مخاطبهای شما باشد. نمایش این موضوع در تبلیغات حس خوبی را به مخاطب منتقل کرده و او را جذب میکند. برای این کار ابتدا باید مخاطبها و نیازهایشان را شناسایی کنید. سپس قادر خواهید بود ایده پردازی مناسب و هدفمند و موفقی برای تبلیغات خود داشته باشید.
ایدهای متفاوت و خلاق ارائه میدهد
باید از نقطهای به ذهن مخاطب وارد شوید که کسی تا به حال نرفته یا حداقل ورود متفاوتی داشته باشید. در دنیایی که اشباع شده از انواع تبلیغ است، تنها تبلیغی که نظر مخاطب را به خود جلب خواهد کرد، تبلیغی است که متمایز باشد.
نیاز نیست برای متمایز بودن خیلی پیچیده عمل کنید بلکه میتوانید در عین سادگی متفاوت باشید.
حرفهای و منحصر به فرد است
در ایده پردازی تبلیغات خود سعی کنید حرفهای باشید و از ایدههای دم دستی و کپی اجتناب کنید. این ایدهها نه تنها کمکی به شما نکرده و بودجهتان را به هدر میدهند بلکه ارزش و اعتبار شما را در ذهن مخاطب پایین میآوردند چرا که مخاطب به خوبی ایدهی کپی را از ایدهی خلاق و منحصر به فرد تشخیص میدهد.
در نهایت باید گفت که برای رسیدن به موفقیت در ایده پردازی تبلیغات بهتر است از عکاسها، طراحها، گرافیستها، بازاریابها و دیگر افراد با تجربه و حرفهای کمک بگیرید. ایدههای حرفهای از دل تیمهای حرفهای سر برمیآورند.