در حوزهی طراحی سایت هم مثل بسیاری از زمینههای دیگر هر سال با ترندهای جدیدی روبرو میشویم. قدم برداشتن در راستای این ترندها باعث افزایش ترافیک سایت شما و رشد کسب و کارتان خواهد شد. این تغییرات عمدتاً در جهت بهبود رابط کاربری یا برای جلب رضایت موتورهای جستجو به کار برده میشوند.
خیلی از کسب و کارها بعد از گذشت مدت زمانی متوجه افت ترافیک سایتشان میشوند. شاید دلیل این افت ترافیک بی توجهی به ترندهای روز است. رشد بعضی از کسب و کارها هم پس از مدتی متوقف شده و در آن جایگاه درجا میزنند. هر دوی این گروهها نیاز به ریدیزاین یا باز طراحی سایت دارند. امروز در این مقاله میخواهیم به مبحث باز طراحی سایت و چگونگی آن بپردازیم.
باز طراحی سایت چیست؟
تغییرات در دنیای تکنولوژی سریع است. موتورهای جستجو هر بار برای رضایت کاربر تغییراتی را در الگوریتمهای خود ایجاد میکنند. طراحهای سایت همیشه به دنبال راهی راحتتر و نتیجهبخشتر برای جلب رضایت کاربر و قرارگیری در صفحه اول نتایج گوگل هستند. کسب و کارها هم باید برای جذب کاربر همیشه خود را در هماهنگی با این تغییرات نگه دارند.
همانطور که میبینید سایتهای امروزی دیگر شبیه سایتهای 5، 6 سال پیش نیستند و هم در ظاهر سایت، هم در زیر بنای سایت تغییراتی به منظور بهبود تجربهی کاربری و نرخ تبدیل اعمال شده است. شاید همهی این تغییراتی که از آنها حرف میزنیم چندان بزرگ نباشند و تنها یک سری تغییرات جزئی در حد جابجایی آیکونها داشته باشیم اما بعضی از تغییرات ساختار سایت را زیر و رو میکنند.

بعضی از تغییرات در ظاهر سایت قابل مشاهده هستند و بعضی دیگر هیچ اثری در ظاهر وب سایت نداشته و تنها به بهینهسازی آن کمک کردهاند. در واقع باز طراحی یا ریدیزاین سایت اعمال همین تغییرات در سایتی است که از پیش طراحی شده است.
ریدیزاین سایت به ویژه برای کسانی که از آن ابتدا طراحی سایت خوبی نداشتهاند یا سالها است که هیچ تغییری در سایت خود اعمال نکردهاند، جزو واجبات است. سؤالی که ممکن است اینجا برای بسیاری از شما پیش بیاید، این است که چه زمان باید اقدام به ریدیزاین کردن سایت کنید.
چه زمانی باید به باز طراحی یا ریدیزاین سایت پرداخت؟
بازهی زمانی مشخصی برای باز طراحی سایت وجود ندارد. در واقع تا زمانی که سایت شما به خوبی عمل میکند، ترافیک بالایی دارد و البته روند رو به رشدی دارد، نیازی به ریدیزاین سایت نیست. اما به طور میانگین میتوان گفت که هر 1.5 تا 2.5 یکبار بهتر است جهت ریدیزاین کردن سایتتان اقدام کنید.
اما آن زمانی که دیدید رشد سایت شما متوقف شده و در حال درجا زدن است یا روند نزولی را طی میکند، آنجا است که دیگر باید آستین را بالا بزنید و سایت را باز طراحی کنید. البته بسیاری عوامل دیگر هستند که در تعیین زمان ریدیزاین کردن دخیل هستند که در زیر با این عوامل آشنا میشویم.

هر گونه تغییر در برند و اهداف برند = نیاز به باز طراحی سایت
اگر وب سایتتان در حال حاضر با اهداف و برند شما مطابقت دارد و در راستای آنها عمل میکند، نیازی به ریدیزاین ندارید اما اگر متوجه شدید سایت شما معرف خوبی از برند و هویت کسب و کار شما نیست، برای باز طراحی آن فکری کنید.
عدم کاربرپسند بودن سایت = نیاز به باز طراحی سایت
خود را به جای کاربر بگذارید، از نقطه نظر کاربر عوامل مختلف سایتتان را بررسی کنید. اگر دیدید سایتتان از لحاظ UI و UX، مشکلی دارد، سرعت بارگذاری صفحات پایین است یا …، لازم است که به ریدیزاین سایتتان بپردازید.
تغییر در صنعت Web design = نیاز به باز طراحی سایت
مورد دیگری که باید به آن توجه کنید، امکانات جدیدی است که در طراحیهای وب سایت در دسترس قرار میگیرد. رقبای شما همه در حال به روز کردن خود هستند و در صورتی که شما از این قافله عقب بمانید، ضرر کردهاید. آپدیت سایتتان با توجه به تغییرات صنعت طراحی سایت، اعتماد کاربران را جلب میکند چرا که شما برای کاربر خود ارزش قائل شده و امکانات روز را در اختیار او قرار دادهاید.