اگر به دنبالی راهی سریع برای تبلیغ کسب و کار خود و معرفی برندتان به مخاطبها هستید، بازاریابی پیامکی انتخاب بسیار خوبی است. بازاریابی پیامکی دسترسی شما را به طیف وسیعی از مخاطبها ممکن میسازد. بازاریابی به این روش علاوه بر اینکه نسبت به تبلیغات دیگر بسیار کم هزینهتر است، سریع و آسان هم است.
امروز در این مطلب از ترافیک مدیا قصد داریم به بررسی بازاریابی پیامکی بپردازیم.
بازاریابی پیامکی چگونه است؟
بازاریابی پیامکی همانطور که از نامش پیدا است، از طریق پیامک (sms) انجام میشود. به لطف فناوری و پیدایش تلفنهای همراه ارتباطات به شکل چشمگیری گسترش یافت. البته در ابتدا کاربرد گوشیهای همراه تنها محدود به تماس بود و با گذشت زمان امکانات این گوشیها بیشتر و بیشتر شد. در این میان پیامک یکی از مهترین ابزارهای ارتباطی و امکاناتی است که گوشیهای همراه برایمان به ارمغان آوردند.
از آنجا که ارتباط عاملی مهم در معرفی و رشد کسب وکارها به حساب میآید، در طی سالهای اخیر شاهد ورود پیامک به حوزهی تبلیغات و بازاریابی بودهایم. این ابزار ارتباطی قدرتمند خیلی زود جایگاه خود را در دنیای تبلیغات تثبیت کرد و امروزه کسب و کارهای زیادی برای تبلیغات و بازاریابی خود از این روش بهره میبرند.
طبق آمار افراد به طور متوسط هر 10 دقیقه یک بار گوشی خود را چک میکنند و این یعنی که پیامک شما به احتمال 99 درصد توسط مخاطب دیده خواهد شد. حتی میتوان گفت که نه تنها پیامک شما دیده میشود بلکه در بیشتر مواقع مخاطبهایی که پیامک را دریافت میکنند، به طور قطع پیام را باز کرده و میخوانند.
بازاریابی پیامکی چه مزایایی دارد؟
بازاریابی به روش پیامکی مزایای بسیاری دارد که این مزایا عبارتند از:
- محدودیت جغرافیایی ندارد. شما میتوانید برای هر گوشی همراهی در هر جایی از ایران پیامک خود را ارسال نمایید.
- کم هزینه است و بازگشت سرمایه (ROI) بالایی دارد.
- محدودیت زمانی ندارد. در واقع شما میتوانید در سریعترین زمان ممکن پیامک خود را به مخاطبهایتان در هر زمانی ارسال کنید یا آن را زمانبندی کنید تا در تایمی مشخص ارسال شود.
- قابل ارزیابی است. شما میتوانید وضعیت ارسال پیامکهای خود را بررسی کنید و با بررسی تعداد کلیکهایی که برای لینک برندتان از طریق پیامک دریافت کردهاید، میزان بازخورد آن را اندازهگیری کنید و با برطرف کردن ایرادات کار هر بار عملکردتان را بهبود بخشید.
- علاوه بر اینکه پیامک روشی برای تبلیغات و بازاریابی است، میتواند به عنوان عاملی برای ارتباط بیشتر و تعامل با مخاطبها مورد استفاده قرار گیرد. برای مثال ارسال تخفیفات، نظر سنجی، اطلاعرسانی موجودی حساب و … .
- نیازی به اینترنت ندارد.
چه کسب و کارهایی میتوانند از بازاریابی پیامکی استفاده کنند؟
هر چند که استراتژی بازاریابی باید با در نظر گرفتن هدف انجام شود اما استفاده از بازاریابی پیامکی هیچ محدودیتی ندارد و با هر هدفی میتوانید از این نوع بازاریابی برای تبلیغ و معرفی برند خود استفاده کنید. فرقی نمیکند که کسب و کارتان چه باشد، بازاریابی پیامکی انتخابی خوبی خواهد بود به ویژه اگر:
- به دنبال معرفی برند خود هستید. در واقع قصد دارید آگاهی از برند خود را افزایش دهید.
- میخواهید مخاطبهایتان را از اتفاقات روز، تغییرات، تخفیفات و … کسب و کارتان مطلع کنید.
- نیاز به یادآوری جلسه و … به مشتریهایتان دارید برای مثل میخواهید قرار مشاوره یا دکتر را یادآوری کنید.
- قصد اطلاعرسانی رویداد یا اتفاق دیگری را به مخاطبهایتان دارید برای مثال تعطیلی به دلیل آلودگی هوا، واریز و برداشت از حساب و … .
- اگر فروشگاه آنلاینی دارید و لازم است که پیامکها تأیید ثبت نام، اطلاعات ورود، خرید موفق و … را به مخاطبهایتان ارسال کنید.
هر چند که همهی کسب و کارها میتوانند در موارد مختلف از بازاریابی پیامکی استفاده کنند ولی شناخت مخاطبها و ارسال پیامکهایی هدفمند نقش مهمی در اثرگذاری و موفقیت این بازاریابی دارد. در ادامه بیشتر از اصول بازاریابی پیامکی صحبت میکنیم.
آنچه در تبلیغات باید در نظر گرفت
برای اینکه بازاریابی پیامکی شما نتیجهبخش باشد و بتواند به موفقیت برسد لازم است که اصولی را رعایت کنید. رعایت این اصول احتمال باز شدن و خوانده شدن پیامک و جذب مخاطب را چندین برابر میکند و عدم رعایت آن میتواند تبلیغ شما را با شکست روبرو کند. این اصول عبارتند از :
ارسال متنهای کوتاه
هر پیامک فارسی 70 کاراکتر است. مقصود از کاراکتر هر حرف، فاصله، نقطه، اینتر و … است. ضمن اینکه متنهای طولانی از حوصله مخاطب خارج است، بیشتر شدن متن از 70 کاراکتر هزینهی اضافی برایتان به همراه خواهد داشت زیرا پیامک شما 2 تایی میشود. هر قدر تعداد پیامک بیشتر شود، هزینه بیشتر خواهد بود و احتمال اینکه مخاطب پیام شما را تا انتها نخواند هم بسیار بیشتر است.
در اینجا لازم است ذکر کنیم که همه پیامکها 70 کاراکتری نیستند. در واقع تنها پیامک اول 70 کاراکتر است و در پیامکهای بعدی کاراکترها کمتر میشود. برای مثال گنجایش پیامک دوم 64 کاراکتر است. همچنین این موضوع برای پیامکهای فارسی صادق است و اگر پیامک انگلیسی باشد، تعداد کاراکترها متفاوت است. ضمن اینکه کاراکتر اول تعیین کنندهی فارسی یا انگلیسی بودن پیام است.
انتخاب تیتری جذاب
تیتری که برای پیامک خود انتخاب میکنید نقش مهمی در باز شدن و خوانده شدن پیامک دارد. منظور از تیتر پیامک همان محتوایی است که پیش از باز کردن پیام قابل رویت است.
نوشتن متنی هدفمند
هدف خود را از بازاریابی پیامکی مشخص کنید و دقیقاً طبق هدفتان محتوایتان را بنویسید. فراموش نکنید 70 کاراکتر فرصت کمی نیست، سعی کنید از این فرصت بهترین استفاده را کنید و متنی بنویسید که تعامل خوبی با مخاطب ایجاد کند و او را ترغیب به عملی کند که خواستارش هستید.
تا جایی که میتوانید متن پیامک را اختصاصی سازید. برای مثال از افعال و ضمایر دوم شخص استفاده کنید یا اگر اسم مخاطب را دارید از آن در پیامتان استفاده کنید و او را مستقیماً و اختصاصی مورد خطاب قرار دهید.
ایجاد گروهبندی
ارسال پیامک باید هدفمند باشد. اگر لیستی از مخاطبهایتان دارید، آنها را بر اساس جنسیت، سن و … تفکیک کنید. اگر هم لیستی ندارید و برای مخاطب عام ارسال پیامک دارید، بهتر است با توجه به مخاطب هدفتان از دستهبندیهای مختلف استفاده کنید. بیشتر سرویسهای پیامکی خود امکان دستهبندی بر اساس جنسیت، سن، مکان (شهر و منطقه) و حتی پیش شماره را هم دارند. اینکه از چه دستهبندی استفاده کنید بستگی به زمینهکاری شما دارد ولی به طور کل استفاده از گروهبندیهای مختلف کمک میکند که هدفمندتر عمل کنید.
جلب رضایت مخاطب برای ارسال پیامک
حتماً در پیامکهای خود یا در پیامکی جداگانه از مخاطب بپرسید که مایل به دریافت پیام از سمت شما است یا خیر. این برخورد نشان میدهد که شما برای مخاطبها ارزش و احترام قائل هستید و قصد شما از تبلیغ پیامکی مزاحمت و سماجت بی جا نیست.
انتخاب بهترین زمان
با توجه به محتوایتان و مخاطبهایتان زمان درستی را برای ارسال پیامک انتخاب کنید. برای مثال اگر مخاطبهای شما بیشتر کارمندها هستند، بهتر است ارسال پیامک را خارج از ساعات اداری انجام دهید تا مخاطب فرصت دیدن و خواندن پیام شما را داشته باشد. نکتهی دیگر این است که در ساعاتی که افراد در حال استراحت هستند مثل ساعت 11 شب به بعد که بیشتر مردم خوابیدهاند یا ظهر که عدهای چرت کوتاهی دارند بهتر است از ارسال پیامک خودداری کنید چرا که هم تبلیغاتتان مؤثر نخواهد بود هم احتمال دارد که نتیجهی عکس بگیرید و مخاطب را از خود برانید.