تأثیر URL بر سئو سایت چگونه است؟
URL (Uniform Resource Locator) به آدرس اینترنتی سایت گفته میشود که بخشهای مختلفی دارد. URLها یا آدرسهای سایت اولین چیزی هستند که کاربران و گوگل از سایت شما میبینند. URL ازجمله مواردی است که میتواند بر سئو سایت تأثیرگذار باشد، هر چند تأثیر آن چندان زیاد نیست اما سئو مجموعهای از فاکتورهاست که رعایت آنها به بهینهسازی سایت کمک میکند.
URL چیست؟
URLها در واقع متنهایی هستند که جایگزین اعداد کامپیوتری شده و برای افراد قابل خواندن هستند. هر URL از چند بخش تشکیل شده است:
- پروتکل: پروتکلها چگونگی دسترسی مرورگرها را به منابع وب سایت مشخص میکنند. http و https دو پروتکل استاندارد در دنیا هستند.
- ساب دامین: ساب دامین یک دامنه سطح سوم است. برای مثال www یک ساب دامین است.
- نام دامین: نام دامین یا نام دامنه همان نام وب سایت شما است.
- دامنه سطح بالا : این بخش به همراه یک نقطه از نام دامنه جدا میشود. از دامنههای سطح بالای معمول میتوان به .com ، .net ، .org و .ir (که مخصوص ایران است) اشاره کرد..
- مسیر: آخرین بخش یک وب سایت مسیر آن است که به فایل مشخصی در وب سایت اشاره دارد. این مسیر میتواند با توجه به جایی که فایل مورد نظر قرار دارد ساده یا تو در تو باشد.
ویژگیهای یک URL تأثیرگذار بر سئو
در انتخاب و نوشتن URLهای خود همواره باید کاربر و موتورهای جستجو را همزمان در نظر بگیرید. زيرا تأثیر URL بر سئو سایت متأثر از اين دو مورد است. برای نوشتن آدرس اینترنتی که در سئو مؤثر باشد باید نکات زیر را رعایت کنید:
- کلمات اضافی را از URL خود حذف کنید: آدرس اینترنتی سایت هر چه سادهتر باشد، گویاتر است و مورد استقبال گوگل و کاربر هم است. میتوانید از حرفهای اضافه شروع کنید مثل با، از، که و … . فراموش نکنید این کار را تا حدی انجام دهید که به خوانایی موضوع لطمه وارد نشود.
- از کلمات کلیدی در URL استفاده کنید: استفاده از کلمات کلیدی در آدرس اینترنتی یکی از مواردی است که هم به موتورهای جستجو و هم به کاربر برای فهم بهتر موضوع صفحه وب سایت شما کمک میکند. این موضوع به سئو سایت شما بسیار کمک میکند.
- از خط فاصله برای جدا کردن کلمات استفاده کنید: خط تیره بهترین گزینه برای جداسازی کلمات آدرس سایت است. سالها قبل استفاده از خط زیر (underline) ممنوع بود اما امروزه از خط زیر هم میشود استفاده کرد. خط فاصله در آدرس سایت میتواند مفید باشد اما کاربرد بیش از حد آن هم موجب ناخوانایی میشود. بنابراین تا جایی که میتوانید آدرسی کوتاه داشته باشید که نیاز به استفاده فراوان از خط فاصله نباشد.
- URL کوتاه بهترین انتخاب است: URLهای کوتاه همیشه قابل درکتر هستند و سادگی همیشه طرفدار دارد. داشتن آدرس اینترنتی کوتاه تأثیر مثبتی بر سئو سایت میگذارد. تا جایی که میتوانید URL خود را کوتاهتر کنید و نگذارید بالای 50 کاراکتر شود. برای این کار میتوانید از سرویسهای کوتاه کننده لینک استفاده کنید که قابلیتهای بی شماری هم در اختیارتان قرار میدهند.
- از حروف کوچک استفاده کنید: زمانی که در آدرس خود از حروف انگلیسی استفاده میکنید، به یاد داشته باشید که از حروف کوچک استفاده کنید. البته حروف کوچک و بزرگ برای سرورهای ویندوزی تفاوتی ندارند اما سرورهای لینوکس نسبت به بزرگ و کوچک بودن حروف حساس هستند.
- تعداد فولدرها را تا حد امکان کم کنید: سعی کنید در وب سایت خود بیش از حد از صفحات تو در تو استفاده نکنید چرا که هم کاربر را گیج میکنید، هم عمق صفحات خود را زیاد کرده و از دسترس گوگل دورشان میکنید. پس تا جایی که ممکن است از تعداد فولدرهای سایت خود که با / از هم جدا میشوند کم کنید.
- URL را منطبق با عنوان صفحه بنویسید: اگر ممکن بود متن URL خود را مثل عنوان صفحه بنویسید ولی اگر ممکن نبود هدفتان این باشد که متن URL با عنوان و محتوای صفحه مطابقت داشته باشد. کاربر پس از دیدن عنوان صفحهی شما در نتایج جستجو (همان لینکهای آبی رنگ) آدرس URL شما را میبیند و اگر این آدرس خوانا و مرتبط باشد، احتمال کلیک کاربر بر روی وب سایت شما بیشتر است.
- در استفاده از کلمات کلیدی زیادهروی نکنید: استفاده از کلمات کلیدی در URL مفید است اما استفادهی بیش از حد و تکرار کلمات نه تنها کاربرد آنها را مصنوعی و غیر طبیعی جلوه میدهد و به سئو سایت شما کمکی نمیکند بلکه تأثیر منفی هم بر سئو میگذارد.
- برای redirectها محدودیت قائل شوید: redirect یا انتقال صفحهها تا حدی مجاز است، بیشتر از آن تأثیر منفی بر سئو میگذارد. مثلاً اگر کاربر از صفحه اول سایت به صفحهی دومی هدایت شود، موردی ندارد. اگر از صفحهی دوم به صفحهی سومی منتقل شود، باز هم موردی ندارد (هر چند ترجیح بر این است که از همان صفحهی اول به صفحهی سوم انتقال صورت پذیرد). اما تکرار مدام این redirectها اصلاً درست نیست. این همان تو در تویی بیش از حد سایت است. این موضوع سرعت لود شدن سایت را هم به ویژه در موبایلها پایین میآورد.
در پایان باید گفت که URLها آدرسهای اینترنتی هستند که به وب سایتها اختصاص داده میشوند. میتوانیم از این آدرسها برای درک بهتر موضوع سایت خود استفاده کنیم و با گوگل و کاربر ارتباط بهتری بسازیم. آدرس URL خوب و مناسب حس اعتماد و تجربهی کاربران را بهبود میبخشد و در نتیجه تأثیر URL بر سئو سایت مثبت است.