شاید دانستن این موضوع جالب باشد که بیش از 99 درصد کاربران جیمیل روزانه حساب کاربری خود را چک میکنند و از این 99 درصد 50 درصدشان روزی 10 بار به جیمیل خود سر میزنند. تبليغات در جیمیل امکانی است برای برقراری ارتباط با این کاربرها. در حالی که ایمیل مارکتینگ مدتها است به عنوان روشی مؤثر در تبلیغات و ارتباط با مشتری کاربرد داشته و نرخ بازگشت سرمایهی بالایی دارد، تبلیغات در جیمیل هم با افزایش کاربرد گوشیهای هوشمند و ایجاد اکانت اجیمیل مورد استقبال قرار گرفته و گسترش روزافزونی را شاهد است.
تبلیغات در جیمیل چگونه است؟
اين دسته از تبلیغات که آن را با عنوان Gmail sponsored ads هم میشناسیم راهی است آسان برای بازاریابی از طریق ایمیل. Gmail ads را میتوان از بهترین و مؤثرترین روشها برای جذب بالای مخاطب و کاهش بودجهی بازاریابی دانست.
Gmail ads را میتوانید در بخش پروموشن و با برچسب AD داشته باشید. اینگونه میتوان مناسبترین و مرتبطترین آگهی را برای کاربر به نمایش گذاشت. در این روش انتخاب و نمایش آگهیها به صورت خودکار بوده یعنی زمانی که وارد جیمیل خود میشوید، تبلیغات به شما نشان داده میشوند.
لازم است این نکته را متذکر شویم که Gmail ads نیارمند رعایت سیاست و خط مشیهای جیمیل است. برای مثال گوگل تبلیغاتی با محتوای سیاسی، مذهبی و گرایشهای مختلف جنسی را نشان نمیدهد.
آیا Gmail ads همان ایمیل مارکتینگ است؟
خیر. جواب این سؤال منفی است. در ایمیل مارکتینگ شما نیاز به آدرس جیمیل مشتریها دارید تا با آنها ارتباط برقرار کنید و بازاریابی ایمیل خود را پیش ببرید اما تبلیغات در جیمیل، به نوعی، بازاریابی از طریق جیمیل است بدون اینکه نیازی به داشتن لیست مشتریها باشد. در ایمیل مارکتینگ شما بی واسطه و مستقیم با مشتری خود در ارتباط هستید و هدف اصلی این روش در بیشتر مواقع افزایش آگاهی از برند و ارتباط با مخاطب است. در حالی که تبلیغات در جیمیل مثل تیزر تبلیغاتی میماند که اطلاعات لازم را در اینباکس در اختیار کاربر میگذارد و در صورت کلیک کاربر تبلیغات برای او به طور کامل به نمایش گذاشته میشود.
یکی دیگر از تفاوتهای ایمیل مارکتینگ و Gmail ads این است که در مورد اول میتوانید از عناوینی تا 90 کاراکتر هم استفاده کنید ولی در دومی عنوانها باید نهایتاً 25 کارکتری و محتواها تا 100 کاراکتر باشند. با این تفاسیر یکی از مزیتهای Gmail ads را میتوان نمایش نسخهی کامل تبلیغ با یک کلیک دانست بدون اینکه نیازی باشد کاربر به صفحهی سومی هدایت شود.
مزیتهای ماركتينگ در جیمیل چیست؟
همانطور که در بخش قبل گفتیم Gmail ads امکان شخصی سازی بیشتری را در آگهیها برایتان فراهم میکند و از این طریق میتوانید آگهیای داشته باشید که بیشترین مطابقت را با برند و هدف شما داشته باشد. این نوع از آگهی با تمرکز روی محصول و خدمات خاص ، ایجاد کال تو اکشنهای شخصی، تغییر رنگها و سفارشی کردن تیزر را ممکن میکند. از مزیتهای Gmail ads میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاربران زیاد:
کاربران جیمیل هر روز در حال افزایش هستند و امروزه جیمیل میلیاردها کاربر دارد. به همین دلیل این پلتفرم فضای مناسبی برای تبلیغات است و تبلیغات شما همیشه بالا و اول لیست قرار خواهد داشت.
هزینه مناسب:
نحوهی محاسبهی هزینه تبلیغات در اين پلتفورم به ازای هر کلیک است نه به ازای هر ارسال و شما تنها برای بازدید تبلیغ هزینه پرداخت میکنید و اگر کاربری تبلیغ شما را نبیند، هزینهای هم برای شما منظور نمیشود.
نتیجه بخش بودن:
هدف شما از تبلیغ هر چه که باشد، فروش، افزایش آگاهی از برند، جذب مخاطب یا …، تبلیغات در جیمیل میتواند شما را به هدفتان برساند.
امکان شناخت مخاطب و انتخاب هدفمند آن:
میتوان با به کارگیری اپلیکیشنهای مختلف گوگل با سلیقه مخاطب آشنا شده و مخاطبهای هدفمندتری را برای تبلیغ خود پیدا کنید و همچنین با اطلاع از جنسیت، سن و موقعیت مکانی کاربرها تبلیغات مؤثرتری داشته باشید.
تنوع محتوا:
تبلیغات در جیمیل امکان ارسال هر نوع محتوایی از جمله متنی، تصویری و ویدئویی را در اختیار شما میگذارد.
امکان ارزیابی:
در این نوع تبلیغ میتوانید گزارش دقیقی از عملکرد و هزینههای خود جمعآوری کنید و برنامهریزی اصولیتری برای تبلیغات و هزینههایتان داشته باشید.
تبلیغات در جیمیل میتواند شما را با مخاطبهای هدف بیشتری ارتباط دهد، مشتریهای سابقتان را برگرداند، بهرهوری کمپینهای تبلیغاتیتان را بالا ببرد و … . اگر شما هم چنین اهدافی را در سر دارید و میخواهید بهترین بازخورد و بیشترین ROI را کسب کنید، این روش تبلیغاتی را از دست ندهید.