ترید مارکتینگ چیست؟
ترید مارکتینگ یا بازاریابی تجاری یکی از روشهای قدیمی بازاریابی است که هنوز هم کاربرد دارد. این نوع بازاریابی معروف به بازاریابی B2B است.
در این نوع بازاریابی، محصول و خدمات شما به مشاغل واگذار میشود. در واقع واسطهای برای ارائه محصول و خدمات شما به مصرف کننده قرار میگیرد. به عبارت دیگر در بازاریابی تجاری محصول به خرده فروش، عمده فروش یا توزیع کنندهها در بازار عرضه میشود تا آن را به دست مصرف کننده نهایی برسانند. این استراتژی برای ارائه محصول شما و افزایش درخواست تقاضای آن در بازار بسیار مؤثر است.
نمایشگاههای تجاری، محلی، بینالمللی همه نمونهای از ترید مارکتینگ هستند.
ترید مارکتینگ بهترین فرصت برای کسب و کارهاست تا از این طریق وارد بازار شوند، خود را به مصرفکنندگان بشناسانند و زمینه را برای درخواست بیشتر و در نتیجه تولید بیشتر آماده کنند. همین نکته که از این روش قدیمی هنوز استفاده میشود و پر کاربرد هم است، نشاندهنده اهمیت ترید مارکتینگ است.
ترید مارکتینگ به تنهایی کافیست؟
رقابت در زمینه ترید مارکتینگ بالاست پس همیشه باید این نکته را در نظر گرفت که برای پیش گرفتن از رقبا لازم است مزایایی را در اختیار خرده فروشان یا عمده فروشان قرار دهیم تا تبلیغ و معرفی محصول ما را در این بازار گسترده به عهده بگیرند. اگر بتوانیم در این مارکتینگ موفق عمل کنیم، میتوانیم حضور همیشگی خود را در بازار تثبیت کنیم.
هر چند نباید فراموش کرد باقی ماندن در بازار نیاز به عوامل بسیاری دارد که ترید مارکتینگ در صورتی که آن عوامل را رعایت کنید بسیار در این مسیر به شما کمک خواهد کرد.
در خصوص اهمیت پرداختن به مبحث ترید مارکتینگ کافیست بدانیم که نزدیک به 70درصد تصمیم خرید خریدار در محل خرید صورت میگیرد و شامل فعالیتهایی از قبیل: حضور محصول در شلف فروشگاه، چیدمان صحیح و اطلاعرسانیهای مناسب در محل خرید بوده و میتواند تأثیر به سزایی بر فروش محصولات داشته باشد و در کنار برنامه های بازاریابی مصرف کننده منجر به رشد بلندمدت در فروش محصول شود.
بهترین استراتژیهای ترید مارکتینگ
- برندسازی: برندسازی باعث شناخته شدن شما، اعتمادسازی و جذب مشتری میشود.
- حضور در نمایشگاههای تجاری: فرصتی است برای ارتباط با مصرف کننده، خرده فروش، عمده فروش و توزیع کننده.
- پروموشنهای تجاری: پروموشن به معنی ترفیع یا پیشنهاد سودآوری است که به خرده فروشها، عمده فروشها و توزیع کنندها میدهید تا محصول شما را خریداری و تبلیغ کنند و بفروشند.
- همکاری استراتژیک با برندهایی که از قبل تأسیس شدهاند: امکان شناخت و محبوبیت شما را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
مزایای ترید مارکتینگ
- افزایش حضور در بازار محصول: به این معنی که بسیاری از مصرف کنندگان برای خرید محصول مورد نظر خود به فروشگاههای خاصی میروند که همیشه از آن خرید میکنند و این فروشگاهها میتوانند فرصت حضور شما در بازارهای گشترده را فراهم کنند.
- لبه رقابتی: به معنی توافقی است که شما با فروشنده میکنید و مزایایی را برای او در نظر میگیرید تا محصول شما را با استفاده استراتژیهایی مثلاْ بروشور و قرار دادن محصول در فروشگاه و ویترین طوری که به چشم بیاید و… تبلیغ کند و به فروش برساند.
- آینده مطمئن برای تجارت شما: ارتباط شما با فروشندگانی که سالها در حوزه محصول شما کار میکنند، میتواند تضمینی برای ماندگاری شما در کسب و کارتان باشد.
- دستیابی بهبود یافته: در مناطقی مثل روستاهای دورافتاده که امکان دسترسی به وسایل الکترونیکی سخت یا غیر ممکن است، مذاکره با فروشندههای این مناطق میتواند مشتریهای شما را افزایش دهد.
- مناسب برای هر دو نوع کسب و کار کوچک و بزرگ: ترید مارکتینگ هم در ابتدای شروع کسب و کار هم در ادامه مسیر مؤثر خواهد بود پس هر کسب و کار کوچک و بزرگی میتواند از این روش برای معرفی و رشد کسب و کار خود استفاده کند.
- سودآوری مداوم: همتنطور که حضور شما در بازار تثبیت میشود، سود شما هم تثبیت میشود.
- بهترین گزینه برای محصولاتی که نیازی به ارتقاء ندارند: همانطور که گفتیم برای ورود و تثبیت حضور در بازار ترید مارکتینگ مفید است اما برای رشد یک کسب و کار به عوامل بیشتری از ترید مارکتینگ نیاز است.
معایب ترید مارکتینگ
- حاشیه سود کم: به دلیل سودی که باید به خرده فروش برای تبلیغ و فروش خود بدهید، سود شما کمتر میشود.
- عدم تماس مستقیم با مشتریان: این مسئله مانع شناخت دقیق شما از مشتریها و نیازها و خواستههایشان میشود.
- بازده کم سرمایهگذاری در مقایسه با سایر روشهای بازاریابی: چرا که در این روش به جای ارتباط با مصرف کنندههای زیاد با خرده فروشانی محدود در ارتیاط هستید که باید به آنها هم سود دهید و این سود شما را کم میکند.