متا دیسکریپشن بخشی از کدنویسی در html است که میتواند متنی با حداکثر 160 کاراکتر را برای کاربر به نمایش بگذارد و توضیح کوتاهی در مورد محتوای صفحه ارائه کند. متا دیسکریپشن که گاهی به آن متای توضیحات هم گفته میشود در نتیجه جستجو کاربر در زیر هر سایت دیده میشود و با رعایت یک سری نکات ریز میتوان کاربر را ترغیب کرد که سایت ما را انتخاب کند. تاثير متا دیسکریپشن بر سئو on page (داخلی) بسیار تأثیرگذار است.
متا دیسکریپشن چگونه عمل میکند و چه تأثیری بر سئو سایت دارد؟
متا دیسکریپشن تگی در کد نویسی html است که استفاده از آن در سئو سایت اهمیت دارد اما نه به این معنی که تأثیر مستقیمی بر روی رتبهی سایت در گوگل داشته باشد بلکه از طریق متا دیسکریپشن میتوان CTR را افزایش داد. متا دیسکریپشن با توضیح کوتاهی که ارائه میکند میتواند کاربر را قانع کند که سایت ما را برای یافتن پاسخ خود انتخاب کرده و بر روی آن کلیک کند. پس استفاده از کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن تأثیری در سئو سایت ندارد بلکه مهم همان محتوا و توضیحات کوتاهی است که میتواند نرخ کلیک سایت را بالا ببرد. و این CTR است که میتواند رتبهی سایت را در گوگل بهبود دهد.
چطور میتوان متا دیسکریپشنی هدفمند نوشت؟
برای اینکه متا دیسکریپشن شما بتواند نرخ کلیک وب سایتتان را بالا ببرد باید یک سری ویژگی داشته باشد و از اصولی هر چند کوچک پیروی کند. در ادامه به تاثير متا دیسکریپشن بر سئو ، ویژگیها و اصول میپردازیم.
طول متا دیسکریپشن
متا دیسکریپشن شما میتواند هر تعداد کاراکتری که دوست دارید داشته باشد اما مسئله اینجاست که تنها 160 کاراکتر آن قابل نمایش در SERP است. پس بهترین حالت برای نوشتن یک متا دیسکریپشن محتوایی حداکثر 160 کاراکتری است که در آن توضیحاتی مورد نیاز برای کاربر نوشته شده باشد.
متا دیسکریپشنی منحصر به فرد بنویسید
متا دیسکریپشن هم مثل بقیه اجزای وب سایت شما باید خاص و منحصر به فرد باشد. تفاوت به ویژه از نوع معقولش همیشه بهترین سیاست در جذب است. اگر قرار باشد متا دیسکریپشن شما هم مثل بقیه سایتها باشد، چرا باید کاربر سایت شما را انتخاب کند؟ گوگل پر است از سایتهای شبیه به هم و کاربر دتبال شباهت نیست، کاربر به دنبال نقطهی تمایزی است که شما را نسبت به دیگر سایتها متفاوت و برتر جلوه دهد. تنها با در نظر گرفت این موضوع است که میتوانید متا دیسکریپشنی هدفمند و کاربر پسند تولید کنید.
متا دیسکریپشن محلی برای بمباران کلمات کلیدی نیست
همانطور که گفتیم متا دیسکریپشن تأثیر مستقیمی بر سئو سایت ندارد. بنابراین استفاده از کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن تنها برای کاربر باید باشد نه مورتورهای جستجو. پر کردن متا دیسکریپشن سایت با انبوهی از کلمات کلیدی که مفهوم درستی از محتوای سایت ارائه نمیدهند، کاری بسیار بیهوده و غلط است. میتوانید از کلمات کلیدی در متا دیسکریپشن خود استفاده کنید تا حدی که توجه کاربر را جلب کند و به او این آگاهی را دهد که کلمهی کلیدیای که سرچ کرده است و محتوای مربوطه آن را میتواند در سایت شما پیدا کند.
متا دیسکریپشن بی ربط مساوی است با مرگ سایت
اینکه گفتیم متا دیسکریپشن باید یونیک و خاص باشد اصلاً به این معنی نیست که تنها باید جذاب و گیرا باشد. بعضی سایتها متا دیسکریپشنهای جذابی تولید میکنند و موفق میشوند تا کاربر را ترغیب کرده و کاربر بر روی سایت آنها کلیک کند. اما وقتی کاربر وارد سایت میشود، با مشتی محتوای بی ارتباط با متا دیسکریپشن روبرو میشود. این کار اشتباه تنها نرخ پرش سایت را بالا میبرد و تأثیر منفی بر سئو سایت شما میگذارد تا جایی که میتواند شما را به عمق صفحات گوگل ببرد و دیگر از دید کاربر محو شوید و این پرت شدن به اعماق صفحات گوگل همان مرگ سایت است. متا دیسکریپشن قرار است توضیحی کوتاه و کلی در مورد محتوای مربوط به سایت باشد نه اینکه فقط کاربر را به کلیک تشویق کند.
از متا دیسکریپشنهای تکراری دوری کنید
تمام سعی خود را انجام دهید تا برای هر صفحه از سایت متا دیسکریپشنی خاص آن صفحه تولید کنید. متا دیسکریپشنهای تکراری به تجربهی کاربری آسیب میرساند. ضمن اینکه با وجود مرتبط بودن مطالب وب سایت، هر صفحه از آن به شاخهای از آن مطلب میپردازد. پس بهتر است برای هر صفحه متا دیسکریپشنی خاص خود بنویسید. به این صورت کاربر را هم بهتر به سمت هدف مورد نظرش راهنمایی میکنید و تجربهی کاربری خوبی برای او رقم میزنید.
اهمیت CTA (کال تو اکشن) در متا دیکریپشن را فراموش نکنید
CTA به عبارتی اقدام به عمل است، بخشی در سایت که به شکل دکمه، متن، تصویر … از بقیه بخشها متمایز است و کاربر با کلیک بر روی آن به عملی که مورد نظر سایت است اقدام میکند. استفاده از کال تو اکشن درست در متا دیسکریپشن میتواند تأثیر بسیاری بر بالا بردن نرخ کلیک داشته باشد. کال تو اکشن میتواند پس از پیشنهاد ویژهای قرار بگیرد که به کاربر در متای توضیحات ارائه کردهاید با جملاتی مثل: همین الآن بخوانید، از اینجا دانلود کنید، رایگان دریافت کنید و … .
دلیل عدم نمایش متا دیسکریپشن شما در گوگل چیست؟
فرض کنید متا دیسکریپشنی نوشتید و با توجه به آن نتوانستید نرخ کلیک خوبی به دست آوردید. گوگل اینجا به کمک شما میآید و سعی میکند به بهبود وب سایت شما کمک کند. در این مواقع گوگل با توجه به محتوای صفحهتان و با استفاده از آن و مهتر از آن با توجه به سرچ کاربران متا دیسکریپشنی برای شما در نظر میگیرد تا نرخ کلیک شما را بالا ببرد. در اینصورت محتوایی که شما برای متا دیسکریپشن نوشتهاید نمایش داده نمیشود و محتوایی که گوگل در نظر گرفته برای کاربر قابل دیدن است.
با هم خواندیم تاثير متا دیسکریپشن بر سئو مستقيم نیست اما این را هم فهمیدیم که متا دیسکریپشن از عناصر مهم برای بالا بردن نرخ کلیک و در نتیجه بهینهسازی سایت است. سعی کنید با نوشتن محتوای گیرا و هدفمند در متا دیسکریپشن کاربر را به کلیک بر روی وب سایت خود ترغیب کنید و با نوشتن محتوای مفید در وب سایتتان، کاربر را در سایت خود نگه دارید.