بهترین سیاست برای ماندگاری و حفظ مخاطبها به روز بودن است. اگر شما هم میخواهید که بهترینها و جدیدترینها را به مخاطبهای خود ارائه کرده و برایشان ارزش خلق کرده و آنها را حفظ کنید، باید با استراتژیهای روز پیش روید. در همین راستا در این مقاله تلاش میکنیم تا شما را با استراتژیها و 14 ترند روز سئو در سال 2021 آشنا کنیم تا بهترین بازخورد را داشته باشید.
14 ترند روز سئو در سال 2021
شاید چندین سال پیش رسیدن به جایگاه اول گوگل و جذب مخاطب برای وب سایتها کار چندان سختی نبود اما این روزها با توجه به افزایش رقابت رسیدن به چنین جایی آسان نیست. الگوریتمهای گوگل مدام در حال تغییر هستند تا بهترین نتیجه را به کاربران ارائه کنند. به همین خاطر باید سخت تلاش کنید و طبق الگوریتمهای روز عمل کنید تا تا جایگاه خود حفظ کرده و حتی ارتقاء دهید. در ادامه به ترندهای روز سئو میپردازیم.
تجربهی کاربر
یکی از نکاتی که در طراحی و سئو سایت خود باید در الویت قرار دهید، ساخت تجربهی کاربری خوشایند برای مخاطبها است. از جمله مواردی که میتواند تجربهی کاربری خوبی ایجاد کند، سرعت سایت است. نه کاربر و نه گوگل برای سایتی که سرعت بارگذاری پایینی دارد، ارزش قائل نیستند. پس برای اینکه بتوانید کاربر را جذب کنید و تجربهی خوبی برای او بسازید، بهتر است از این نکته غافل نشوید و همیشه سرعت سایتتان را چک کنید چون در غیر اینصورت جایگاه خود را در گوگل از دست خواهید داد.
البته سرعت سایت تنها یکی از دهها موارد تأثیرگذار بر تجربهی کاربری است. عوامل بسیار دیگری مثل موبایل فرندلی بودن سایت، طراحی قالب خوب و دسترسیهای آسان، راحت پیدا کردن مطلب مورد نظر در محتوای سایت و … همگی از عوامل مؤثر در تجربهی کاربری هستند.
طبق اعلام گوگل به جز موارد گفته شده، معیارهای جدیدی برای ساخت تجربهی کاربری و سئو در سال 2021 ارائه شده است. این معیارها بر اساس شاخصهایی ایجاد شده که به آنها هسته حیاتی وب میگویند. در ادامه به معرفی این شاخصها میپردازیم.
- LCP یا بزرگترین ترسیم محتوایی
این شاخص به زمان بارگذاری یک صفحه از نظر کاربر میپردازد. از طریق این شاخص میتوانید بررسی کنید که محتوایتان برای کاربر چگونه بوده است و در نتیجه در جهت بهبود تجربهی کاربری گام بردارید.
برای بررسی LPC به گوگل کنسول بروید. آنجا مقدار LPC را میتوانید در سه دسته مشاهده کنید. اگر شاخص LPC زیر 2 ثانیه بود یعنی مسیر درستی را پیش گرفتهاید. اگر این شاخص بین 2 تا 4 ثانیه بود یعنی نیاز به اصلاحاتی دارید و اگر بیش از 6 ثانیه باشد یعنی بسیار ضعیف عمل کرده و باید راهکار جدیدی در پیش بگیرید.
- FID یا تآخیر تا اولین ورودی
این شاخص به بررسی مدت زمانی میپردازد که کاربر بعد از باز کردن صفحه با آن تعامل برقرار میکند. ایدهآلترین میزان برای این شاخص زیر 100 میلی ثانیه است.
- CLS یا تغییر چیدمان تجمعی
در صورتی که این شاخص را زیر 0.1 ثانیه نگه دارید، ایدهآلترین حالت ممکن را ایجاد کردهاید. شاخص CLS مربوط به ثبات بصری صفحههای سایت است. CLS به معنی جا به جا شدن عناصر سایت هنگام بارگذاری است و بالا بودن این شاخص تجربهی ناخوشایندی را برای کاربر به دنبال خواهد داشت.
نشانه گذاری اسکیما
نشانه گذاری اسکیما با وجود اینکه مفهوم چندان جدیدی در سئو نیست اما هنوز هم يك ترند روز سئو در سال 2021 است. این نشانه گذاری به search engine کمک میکند تا درک بهتری از موضوع صفحههای سایت داشته باشد. اسکیما امکان ساخت صفحهای ویژه را فراهم میکند که این موضوع منجر به افزایش بازدید سایت میشود.
سازمان، وب سایت، محصول، نقد و بررسی، مقاله، پست وبلاگی، ویدئو و سؤالات متداول بعضی از مهمترین اسکیماها هستند.
سئوی محلی، google my business
این روزها بازاریابی سنتی در کسب و کارهای محلی جای خود را به بازاریابی دیجیتال داده و به همین دلیل ثبت کسب و کارها در سرویس google my business اهمیت زیادی پیدا کرده است.
موبایل فرندلی
موبایل فرندلی بودن وب سایتها یکی از آن شاخصهایی است که همیشه ترند بوده و هر روز از اهمیت بیشتری برخوردار میشود. آمارها نشان میدهد بیشتر کاربرهای اینترنت در این روزها از طریق موبایل خود به بازدید از سایتها میپردازند. در نتیجه موبایل فرندلی کردن وب سایت نقش مهمی در سئو دارد.
محتوای مناسب و با کیفیت
محتوا پادشاه است و پادشاه به شما میگوید که تمرکز خود را بر روی تولید محتوای با کیفیت بگذارید. محتوا میتواند مخاطب را جذب کند و باعث شود که گوگل جایگاه بالاتری را برای سایت شما منظور کند. الگوریتمهای گوگل طوری طراحی شدهاند که ارزش و رتبهی بهتری را برای محتواهای مرتبط و با کیفیت قائل هستند. برای مثال سعی کنید به جای زیادهروی و استفادهی بی مورد کلمه کلیدی، آن را در جای درست و به موقع به کار ببرید.
پروتکل HTTPS و امنیت سایت
شاید شاخص امنیت تأثیر مستقیمی بر سئو سایت نداشته باشد اما میتواند بر روی رتبهی سایت شما در صفحه نتایج جستجو اثرگذار باشد. اگر کاربری با هشدار امنیتی در سایت شما روبرو شود، به احتمال بسیار زیاد، سریع سایت را ترک میکند. این موضوع نرخ پرش سایت را بالا میبرد و همین اتفاق بر سئوی سایتتان تأثیر منفی میگذارد.
پروتکلهای HTTPS برای امنیت بیشتر از دادههای رمزنگاری شده استفاده کرده و این امر اعتماد کاربر را نسبت به سایت شما بیشتر میکند. پس به جای پروتکل HTTP از HTTPS استفاده کنید.
بهینهسازی ویدئوها
بهینهسازی ویدئوها یکی از جدیدترین ترندهای سئو در سال 2021 است. این روزها ویدئوها نقش مهمی را در بازاریابی و تبلیغات ایفا میکنند. همینطور استفاده از پلتفرمهای عکس و ویدئو محوری چون اینستاگرام افزایش چشمگیری داشته است و در نتیجهی آن، میزان تولید و محبوبیت ویدئوها افزایش یافته است. پس تولید محتواهای ویدئویی برای سایت کمک بزرگی به سئوی سایت خواهد بود.
بهینهسازی مشخصههای E.A.T
E.A.T مخفف Expertise -Authoritativeness -Trustworthiness (تخصص، مسئولیتپذیری و قابل اعتماد بودن) است. هر سایتی باید خود را در این سه زمینه به گوگل اثبات کند. بگذارید با مثال برایتان این مورد را روشن کنیم. اگر سایت شما به جای تولید محتوا یونیک و منحصر به فرد دست به کپی محتوا بزند یا از محتواهای نامناسب و بی ربط در سایت خود استفاده کنید، گوگل شما را متخلف و غیر حرفهای تلقی میکند.
پس سعی کنید در تمام فعالیتهایی که در سایت دارید، این سه گزینه را لحاظ کنید تا بتوانید به سئوی سایت خود کمک کنید.
بهینهسازی سرچ صوتی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید امروزه بیشتر از نیمی از سرچهای اینترنت به صورت صوتی انجام میشوند. جستجوهای صوتی همچون جستجوهای متنی قابلیت تشخیص کلمههای کلیدی و نمایش بهترین نتایج مرتبط با جستجو را دارند.
اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از جدیدترین روشهای بازاریابی در چند سال اخیر است که ROI بالایی برای کسب و کارها به دنبال خواهد داشت. کاربردهای این روش بازاریابی چیزی بیشتر از سئو است اما به هر حال این ترند روز سئو امکان ارتباط با مخاطبان زیادی را فراهم میکند و بهترین بازخورد را خواهد داشت.
هوش مصنوعی
با پیشرفت تکنولوژی شاخصی با عنوان هوش مصنوعی به میان شاخصهای سئو آمد. موتورهای جستجو از نوعی هوش مصنوعی برای تخشیص روشها و ترندهای جدید استفاده میکنند. این به این معنی است که دیگر روشهای قدیم جوابگو نیستند و حتی علاوه بر کارساز نبودن ممکن است بر علیه شما عمل کنند.
همین شاخص هوش مصنوعی است که باعث میشود بر اساس جستجوی مخاطب، بهترین نتیجه به او نمایش داده شود.
توجه به فعالیتهای آنلاین
تجربهی چنین روزهایی در ذهن هیچ یک از ما نمیگنجید. دنیا هر روز به شکلی ما را غافلگیر میکند و ما باید خود را با اتفاقات و شرایط روز وفق دهیم. در سالهای اخیر به ویژه بعد از اینکه کرونا به زندگی ما پا گذاشت، میزان استفاده از فضاهای آنلاین بیشتر شد و افراد تمایل بیشتری برای شرکت در فعالیتهای آنلاین پیدا کردند.
پس سعی کنید توجه خود را به مشاورههای آنلاین، فروشهای آنلاین، دورههای آموزشی آنلاین و … ببرید چرا که این ترند حالا حالاها ادامه خواهد داشت و حتی شاید بعد از تمام شدن اوضاع این روزها باز هم این فعالیتها جزو ترندهای سئو بمانند.
سئوی داخلی
نقش سئو داخلی سایت تا آنجا است که هر قدر در جهت سئو سایتتان تلاش کنید اما از سئو داخلی غافل شوید، تمام زحماتتان نقش بر آب میشود. عنوانگذاریها، دعوت به اقدامها، لینکهای داخلی، تگهای عنوان و بسیاری موارد دیگر جزو سئو داخلی سایت هستند.
سئوی خارجی
آخرین ترند روز سئو در سال 2021 گرفتن بک لینک از وب سایتهای معتبر است که کاربران زیادی را به سمت شما سرازیر میکند. نوشتن پست مهمان، اشتراکگذاری محتواها و … از عوامل تأثیرگذار در سئوی سایت هستند.
حرف آخر
استراتژیهای گوگل هر سال دستخوش تغییراتی میشوند و این تغییرات در جهت کمک به کاربر و کسب و کارها است. پس بهتر است مدام با آپدیتهای جدید آشنا شوید و آنها را در سایت خود به کار ببرید.