اصطلاح لندینگ را در فرودگاه بسیار شنیدهاید، این اصطلاح در زمان فرود هواپیما به کار میرود. لندینگ یا همان فرود زمانی است که هواپیما از سرعت خود کم میکند و روی باند فرودگاه مینشیند. حال با هم ببینیم چطور واژه لندینگ پیج وارد فضای مجازی شده و کاربردش در دیجیتال مارکتینگ چیست.
لندینگ پیج چیست؟
لندینگ پیج به معنای صفحه فرود، صفحهای است در اینترنت که شما در آن فرود میآیید. یعنی در اینترنت در حال جستجو هستید و یک باره آگهیای تبلیغاتی میبینید که برایتان جذاب است پس جستجویتان را رها میکنید و روی آن تبلیغ کلیک کرده و وارد لندینگ پیج سایتی میشوید.
صفحه فرود صفحه اول سایت نیست بلکه صفحهای است که با هدف جذب مشتری جدید طراحی شده است. صفحه فرود از اهمیت بسیاری در جذب مشتری جدید برخوردار است و اگر در طراحی آن دقت و مهارت لازم را داشته باشید، میتوانید مشتری و فروش خود را چند برابر کنید.
اهمیت لندینگ پیج
اين امر میتواند موفقیت یا شکست کمپین تبلیغاتی شما را رقم بزند. یک صفحه فرود خوب و تأثیرگذار بازدیدکنندهها را وادار به اقدام میکند مثلاً ثبت نام، خرید، دانلود فایل و … . در واقع يك صفحه دعوت به اقدام است. لندینگ پیج ضعیف نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری را کاهش میدهد و میتواند تمام تلاش و هزینهای را که برای کمپین تبلیغاتی خود کردهاید به هدر دهد.
مدلهای مختلف لندینگ پیج
به طور کلی دو مدل در فضای وب وجود دارد: لندینگ پیج جذب مشتری (lead generation) و پیجهای click through.
Lead generation
این نوع از صفحات از یک فرم برای دعوت به اقدام استفاده میکنند و دادههایی مثل اسم و ایمیل و شماره تماس بازدیدکنندهها را جمعآوری میکنند. از این نوع صفحه فرود معمولاً در بازاریابی B2B (business to business) استفاده میشود تا سازمان لیستی از مشتریان احتمالی خود داشته باشد.
Click through
این نوع صفحات کاربر را مستقیماً از طریق دعوت به اقدام و کلیک بر روی لینک به صفحه فروش یا ثبت نام هدایت میکنند.
چه مواردی در طراحی صفحه فرود باید در نظر گرفته شود؟
طراحی صفحه فرود به عنوان بخشی از دیجیتال مارکتینگ اهمیت بسیاری دارد. قبل از هر چیزی باید دید که هدف از طراحی صفحه فرود چیست. آیا قصد شما دریافت lead بیشتر است یا میخواهید آگاهی از برند خود را افزایش دهید. هدف مسیر را معنا میبخشد. پس با بررسی هدف خود مسیر طراحیتان را مشخص کنید.
صفحه فرود مثل دکوراسیون خانه یا دیزاین غذا باید آنقدر زیبا باشد که شما را جذب کند. پس طراحی خوب نرخ تبدیل صفحه فرود را افزایش میدهد.
در یک صفحه فرود اصولی CTA (اقدام به عمل) هرگز فراموش نمیشود. کال تو اکشن صفحه باید در راستای هدف آن باشد و حتماً به راحتی قابل تمایز و مشاهده باشد و از دید کاربر دور نشود.
در طراحی این صفحه نباید از کاربران موبایل غافل شوید. از آنجا که کاربرد گوشی همراه هر روزه بیشتر شده و کاربران بیشتری به دلیل سهل و در دسترس بودن از آن استفاده میکنند، باید صفحه فرود به گونهای باشد که برای کاربران موبایل قابل دسترس بوده و همینطور سرعت بارگذاری خوبی داشته باشد تا کاربر را خسته نکند.
لندینگ پیج و سئو
یکی از فاکتورهای گوگل برای رتبهبندی سایت، بررسی رفتار کاربران آن است و لندینگ پیج با توجه به اهداف و ویژگیهایی که دارد میتواند موجب رضایت کاربران باشد و کاربرها را بر زمان بیشتری در سایت شما نگه دارد. همین موضوع به سئو و بهبود رتبه شما کمک میکند.
استفاده از عنوانهای جذاب یکی از ویژگیهای صفحه فرود خوب است. همینطور که عنوانها در سئو اهمیت دارند، عنوانهای صفحه فرود هم باید برای کاربر و موتورهای جستجو مورد پسند باشند و شما را از سایر رقبا متمایز نگه دارند.
از عوامل دیگری که میتواند در لندینگ پیج به سئو سایت شما کمک کند استفاده از ویدئو است. در رتبه بندی جدید گوگل، اهمیت ویدئو و تصاویر بیشتر شده و این دو مورد کاربران بیشتری را جذب سایتها میکند.
در نهایت باید گفت یک لندینگ پیج خوب باید طراحی قوی، محتوای عالی و جذاب داشته باشد و بازدید کننده را به اقدام به عمل تشویق کند. آگاهی از هدف و شناخت مشتری میتواند به شما در طراحی هر چه بهتر این پیج کمک کند.
برای هر سایت تنها یک لندینگ پیج باید طراحی کرد؟
خیر. بستگی به بزرگی سایت میتوان چندین صفحه فرود داشت.
افزونههای ساخت لندینگ پیج در وردپرس چیست؟
Elementor – Beaver builder – Visual composer