استفاده از فناوریهای نوین كروماكی یكی از ویژگیهای مهم یك استودیو استاندارد برای ضبط فیلم به شمار میآید؛ امروزه برای قرار دادن سوژه جلوی پس زمینه مدنظر از فناوره كروماكی و پرده سبز یا آبی استفاده میشود؛ سؤالی كه مطرح میشود این است كه كدامیك از این دو برای ساخت ویدویی با كیفیت و جذاب بهتر است؟ در ادامه به بررسی دلیل استفاده از تكنیك كروماكی و البته تفاوت میان پردههای سبز و آبی خواهیم پرداخت.
دلیل استفاده از پرده سبز و آبی
برای اینكه نحوه عملكرد پرده سبز یا آبی را در تكنیك كروماكی و ضبط ویدیو را بهتر درك كنیم مثالی میزنیم. مطمئنا هنگام مشاهده یك فیلم یا تیزر متوجه برخی تصاویر و مناظر بسیار جذاب در پس زمینه سوژه مدنظر شدهاید؛ جالب اینجاست كه افراد واقعا در چنین محلهایی نیستند بلكه فقط جلوی پرده سبز یا آبی قرا دارند؛ تدوینگر فیلم با فناوری كروماكی پرده را حذف میكند و آن صحنه جذاب و زیبا رو جایگزین میكند.
استودیویی كه از فناوری كروماكی استفاده میكند، انتخاب مناسبی برای ساخت محتوای ویدیویی با كیفیت و جذاب خواهد بود؛ درواقع لازمه پیشی گرفتن از رقبای اینترنتی استفاده از ابزارها و امكانات نوین است كه كروماكی یكی از مهمترین آنهاست.
از پردههای كروماكی سبز و آبی برای قرار دادن سوژه جلوی پس زمینه مورد نظراستفاده میشود؛ درواقع طی این پروسه تصویر بردار وتدوینگر میتوانند افراد یا اشیاء كه جلوی یك پرده كروماكی هستند، ویرایش كرده و تصویر مدنظر را به همراه جزئیات به آن اضافه كنند.
پاسخ به این سؤال كه چرا از رنگ آبی و سبز در این تكنیك استفاده میشود، این است كه این رنگ ها برخلاف رنگ قرمز در پوست انسان وجود نداشته و برای كروماكی و قرار دادن پس زمینه مدنظر مناسب و ایده آل هستند.
توجه داشته باشید كه امروزه از هر دو پرده سبز و آبی برای ساخت و تدوین فیلم استفاده میشود؛ حال اینكه كدامیك بهتر است و تفاوت های میان آنها چیست، در ادامه شرح داده میشود.
تفاوت میان پرده سبز و آبی
همانطور كه پیش تر به آن اشاره كردیم، امروزه از هر دو پرده سبز و آبی برای ضبط و تدوین فیلم استفاده میشود؛ حال این سؤال مطرح میشود كه كدامیك برای داشتن ویدیویی جذاب و با كیفیت انتخاب بهتری است؟ پرده سبز یا آبی ؟
برتری پرده سبز در هنگام استفاده از دوربین دیجیتال
زمانی كه از دوربین های دیجیتال برای ضبط فیلم استفاده می شود؛ به جای فیلمهای آنالوگ؛ رنگ سبز داری شفافیت و وضوح بیشتری به نسبت رنگ آبی است؛ درواقع رنگ سبز noise به نسبت كمتری در مقایسه با رنگ آبی در فیلم ایجاد میكند.
لكههای رنگی اطراف سوژه
وقتی یك فیلم را با استفاده از تكنیك كروماكی و پرده سبز یا آبی ضبط میكنید، در نهایت لكه رنگی در اطراف به ویژه لبه های سوژه ایجاد میشود؛ این امر در استفاده از هركدام از پردههای سبز و آبی اتفاق میافتد؛ با این تفاوت كه پاك كردن این لكههای رنگی در پرده آبی دشوارتر از سبز است.
گستردگی استفاده از رنگ آبی
از آنجایی كه سوژهها بیشتر تمایل به استفاده از پوشش به رنگ آبی دارند تا رنگ سبز، بهتر است از پرده كروماكی سبز رنگ استفاده كنید؛ در این صورت نگرانی در خصوص تدوین رنگ لباس و اشیاء در هنگام تدوین فیلم نخواهید داشت.
روشنایی و وضوح تصویر
نورپردازی پرده آبی دشوارتر از پرده سبز است؛ زیرا رنگ آبی توان تابشی بسیار كمتری به نسبت رنگ سبز دارد. به این ترتیب اگر از پرده آبی استفاده میكنید، بایستی دوربین خود را روی حالت f-stop و بالاتر قرار دهید؛ چرا كه ضبط و تدوین فیلم با ابعاد بزرگ با پرده آبی دشواتر از پرده سبز است.
نتیجهگیری
از آنجایی كه امروزه امكان استفاه از هردو پرده سبز یا آبی در ضبط و تدوین محتوای ویدیویی وجود دارد، انتخاب هركدام منوط به بررسی تفاوتهای آنهاست. تفاوتهای زیادی میان پرده های سبز و آبی وجود دارد كه انتخاب و استفاده از هركدام از آنها را تحت تأثیر قرار میدهد. با توجه به آنچه گفته شد و مواردی كه مطرح شد، میتوان گفت برای داشتن تصویری با كیفیت و جذاب پرده سبز انتخاب مناسبتری در مقایسه با آبی است.
پرده سبز توان تابشی بیشتر و قویتری به نسبت رنگ آبی داشته و در ارائه ویدویی با كیفیت و وضوح تصویری بهتر، كارآمدترعمل خواهد كرد.