بعد از تمام تلاشهایی که برای راهاندازی سایت، تولید محتوا و تبلیغات شد، به دست آوردن ترافیک کمترین نتیجهای است که انتظار میرود. اما گاهی با وجود تمام تدابیر و راهکارهای اتخاذ شده، باز هم کاربر سایت شما را نادیده میگیرد و بدون هیچ فعالیتی از آن خارج میشود. به این مفهوم نرخ پرش گفته میشود. در مقالهی مفهوم نرخ خروج و 5 راهکار کاهش بانس ریت یا نرخ پرش به این موضوع پرداختهایم و بد نیست پیش از خواندن این مقاله نگاهی هم به آن بیندازید.
در این مطلب از زاویهی دیگری به مبحث نرخ پرش پرداختهایم. پس اگر به دنبال مشاهدهی نتیجهی تلاشهایتان هستید، به خواندن ادامه دهید.
حقیقتی دربارهی نرخ پرش
سعی تمام مدیران سایتها بر این است که بازدیدکننده را به گردش در سایت و تعامل با آن تشویق کنند، ولی اگر کاربری تصمیم گرفت بدون هیچگونه تعاملی سایت را ترک کند، به میزان نرخ پرش شما اضافه کرده است و این به نفع سایتتان نیست. اما حقیقت این است که نمیتوان هیچ میزان دقیقی برای بانس ریت خوب یا بد در نظر گرفت.
برای مثال نمیتوان گفت اگر نرخ پرش سایت شما 30 است، خوب است یا اگر نرخ پرش شما 70 است، سایت شما در وضعیت خوبی قرار ندارد. تعریف خوب و بد بانس ریت ارتباط مستقیمی با زمینهی فعالیت شما دارد و شاید نرخ پرش 80 برای سایت شما بسیار خوب باشد ولی برای سایتی دیگر خیر.
در حقیقت بانس ریت به شما میگوید عملکرد شما در طراحی سایت و تولید محتوا تا چه اندازه کاربردی، مفید و کاربرپسند است و همین موضوع میتواند به شما در جهت بهینهسازی سایت و راهکارهای خود کمک کند. در ادامه به شما خواهیم گفت چگونه قدم به قدم برای بهبود سایت خود و کاهش میزان نرخ پرش آن عمل کنید.

کلیدهای طلایی برای کاهش بانس ریت
پیشتر راهکارهایی برای کاهش نرخ پرش یا بانس ریت به شما ارائه شده است ولی در زیر با کلیدها و مسیر حل این مسئله آشنا خواهیم شد.
کلید اول: مشکل از کجاست؟
اگر نرخ پرش سایتتان زیاد بود، پیش از هر اقدامی باید ببینید ریشهی مشکل از کجاست. در واقع معمولاً بانس ریت کل سایت را زیر سؤال نمیبرد به این معنی است که گاهی مشکل از بعضی صفحات سایت است نه همهی آنها. از آنجایی که نرخ پرش برای همهی صفحات قابل ارزیابی است، بررسی کنید ایراد از کدام قسمت است و به همان بخش بپردازید.
کلید دوم: لینک قوی و جذاب بساز!
منظور از لینکسازی این نیست برای شناساندن خود به گوگل لینکهای بی ربط بسازید و کاربر را به این صفحه و آن صفحهی سایت خود بکشانید. با این کار فقط خود را به گوگل شناساندهاید و کاربر را نادیده گرفتهاید. اینجاست که کاربر هم شما را نادیده میگیرد و نرخ پرش سایتتان را بالا میبرد.
پس با لینکسازی به جا و درست کاربر را به گردش در سایت خود تشویق کنید. در این راستا از کوتاه کننده لینک استفاده کنید. به اینصورت کاهش فوقالعادهای را در میزان بانس ریت خود شاهد خواهید بود.

کلید سوم: کال تو اکشنی واضح و ترغیب کننده ایجاد کن!
کلید سوم و دوم کاهش بانس ریت ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و تنها فرق آنها در این است که از طریق کال تو اکشن یا همان دعوت به اقدام کاربر به صورت شفافتر و مشخصتری به انجام اقدام مد نظر شما در سایت تشویق میشود. اگر کال تو اکشنی واضح و ترغیب کننده داشته باشید، بدون شک کاربر روی آن کلیک میکند و به سمت آنچه میخواهید هدایت میشود.
در نتیجه دقت کنید که چه رنگ، فرمت، ابعاد و … برای دعوت به اقدام خود استفاده میکنید. اگر این کلید را در قفل چرخاندید، به سراغ کلید بعدی بروید.
کلید چهارم: محتواهای خود را سبز کن!
این کلید به معنای تولید محتوای همیشگی است. آن دست از محتواهایی که تاریخ انقضا ندارند و سالها هم که بگذرد، مخاطب خود را دارند. تولید این نوع از محتواها در سایت ترافیک سایت شما را بالا نگه میدارد و هر روز کاربران زیادی را به سایتتان جذب میکند.
در همین راستا میتوانید، محتواهای قدیمی و منقضی شدهی خود را به روز کنید و در صورتی که ممکن است آنها را هم همیشگی کنید.
کلید پنجم: با کاربر خداحافظی نکن!
اگر در سایتتان لینک خارجی درست و مناسبی برای کاربر و همینطور جلب توجه گوگل ایجاد کردید، حتماً به خاطر داشته باشید که طوری لینک را طراحی کنید که در صورت کلیک، تب جدیدی برای کاربر باز شود. چون قرار نیست با لینکسازی خارجی و کلیک کاربر روی آن با کاربر خداحافظی کنید و قرار نیست کاربر صفحهی شما را ترک کند، بلکه بنا بر این است که کاربر اطلاعات بیشتری کسب کرده و باز به نزد شما برگردد.
همانطور که گفتیم شما با کاربر خداحافظی نمیکنید ولی امیدواریم با خواندن این مقاله با نرخ پرش سایتتان خداحافظی کنید.